Cum s-au furat 24 milioane de euro din fonduri europene

euro1

Fraude cu fonduri europene in valoare de 24 milioane de euro in Calarasi


Procurorii DIICOT si cei de la Combaterea Criminalitatii au anihilat o retea mafiota din judetul Calarasi ce savarsise mai multe infractiuni cu fonduri de la Uniunea Europeana. Reteaua era specializata in savarsirea de infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiara.

Astfel, gruparea infiintata in anul 2007, s-a intins si in alte judete ale tarii, descinderile avand loc la doua sedii din judetul Vaslui si 14 din Calarasi. Procurorii spun ca, in perioada 2007-2015, membrii grupului format din 11 persoane au solicitat si obtinut mai multe credite la diverse banci in numele mai multor firme, banii primiti fiind folositi in cu totul alte scopuri decat cele declarate.

Firmele erau ulterior declarate in insolventa si in cele din urma „vandute” catre alte societati comerciale detinute tot de retea, creditorii fiind astfel in situatia de a nu-si mai putea recupera banii.

Membrii retelei sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice si folosirea de documente ori declaratii false, prejudiciul ridicandu-se la 24 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 96