Cum să afli dacă starea ta de sanatate este buna

Odată cu afluxul constant de știri despre sănătate și recomandările stilului de viață care se schimbă mereu, poate fi dificil să știți dacă obiceiurile voastre zilnice sunt de fapt sănătoase. Dar există o serie de teste pe care impreuna cu medicul le puteți face, ceea ce va indica dacă faceți tot ce este mai bun pentru sănătatea voastra sau dacă trebuie să vă îmbunătățiți stilul de viata.

Ca de exemplu, între 6,5 și 8,5 ore de somn în fiecare noapte, o dietă sănătoasă și un exercițiu frecvent sunt cruciale. Ar trebui să faceți exercitii cel putin de două ori pe săptămână și să mâncați alimente bogate în vitamine, cum ar fi somonul, nucile și fructele de pădure.

Pentru a ști cu siguranță, este nevoie de un consult annual de specialitate. O vizită anuală la medicul primar este excelentă, deoarece nu numai că permite medicului să vă detecteze nivelul de sănătate de la an la an, dar vă permite, de asemenea, să aflați ultimele tendințe în domeniul sănătății și să obțineți sfaturi dacă doriti sa schimbati regimul de exerciții sau medicamente. În plus, veți putea urmări statutul vostru în raport cu cele mai importante măsuri de sănătate.

Asigura-te că aceste valori de bază sunt verificate in cadrul consultului anual.
-Colesterolul. Colesterolul LDL (cel rău) și trigliceridele ar trebui să fie mai mici de 100.
-Zahărul din sânge. Nivelul de glucoză trebuie să fie mai mic de 107 – sub 100 este chiar mai mult.
-Circumferinta taliei. Aceasta ar trebui să fie mai mică de jumătate din înălțimea dvs. în centimetri.
-Citirea tensiunii arteriale. 120/80 este mare, dar 115/75 ar fi mai potrivita.
-Testul densității oaselor. Femeile ar trebui să faca acest test la timpul menopauzei și bărbați în jurul vârstei de 60 de ani. Dacă totul este normal, testul ar trebui să fie repetat la fiecare cinci ani.
-Mamografia. Acest lucru se va face la fiecare doi ani pentru femeile după vârsta de 40 de ani. Femeile care prezintă un risc mai mare de cancer mamar pot începe testele mai devreme.

-Colonoscopia. Acest test trebuie făcut pentru bărbați și femei începând cu vârsta de 50 de ani și apoi la fiecare 10 ani.

-Examen ocular. Indiferent de vârsta faceți acest test cel puțin o dată la doi ani.
-Examenul auditiv. Primul test auditiv trebuie efectuat la vârsta de 65 de ani și apoi în fiecare an după o antrenament fizic anual.
-Examen dentar. Cuplați acest lucru cu o curățare a dinților o dată pe an.
-Testul de stres. Faceti acest lucru prima data la 50 de ani ca linie de referință și apoi la fiecare cinci ani până la vârsta de 65 de ani sau dacă apar simptome. Odată ce ai împlinit vârsta de 65 de ani, fiecare an este ideal.

http://www.success.com/article/how-to-know-if-youre-healthy-enough

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 10 =