Cum să comunici usor cu oricine, 10 secrete care te pot ajuta

How-To-Instantly-Connect-With-Anyone

Prea mulți oameni cedează la credința greșită că abilitatea de a comunica uşor cu alții este o trăsătură naturală, intacabilă care aparține doar unora mai norocoşi. Este ușor să cazi pradă acestei erori. În realitate, această capacitate este sub control, iar aceasta este o chestiune de inteligență emoțională (EQ).

Cercetarea realizată de Matthew Lieberman la UCLA arata că, în aceeasi manieră, fiind sociabil și conectarea cu alte persoane este la fel de fundamentală precum o nevoie umană ca hrana, adăpostul și apa.

De exemplu, Lieberman a descoperit că simtim durere socială, cum ar fi pierderea unei relații, în aceeași parte a creierului in care simțim durerea fizică. Funcția principală a acestui domeniu al creierului este aceea de a ne semnala amenințările la adresa supraviețuirii noastre. Te face să realizezi cât de puternică și importantă este conexiunea socială. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă conectați instantaneu cu toată lumea pe care o intâlniţi.

1.Lasă o prima impresie puternică. Cercetările arată că cei mai mulți oameni decid dacă te plac sau nu în primele șapte secunde de conversatie. Apoi, vor continua în restul conversației să justifice reacția lor inițială. Acest lucru poate suna terifiant, dar fiind in cunostintă de cauză, poţi profita pentru a comunica simplu cu oricine. Primele impresii sunt legate de limbajul corpului. Limbajul corpului pozitiv poate face diferența într-o conversație. Este adevărat că modul în care spui ceva poate fi mai important decât ceea ce spui.

2.Fii primul care depăşeşte superficialul. Primul ’’nostru’’ în prima conversație sau a doua cu o cunoștință nouă tinde să fie destul de superficial. Înfățisăm o imagine atentă despre noi înşine și ne menținem la subiect, în condiții de siguranță. Vorbim despre vreme și cunoştinţele comune. Nu este nevoie să fii prea personal, dar este important să permiti celeilalte persoane să descopere ce te pasionează. De cele mai multe ori, în cazul în care te deschizi, cealaltă persoană îţi va urma exemplul și va face același lucru.

3.Pune întrebări bune. În cazul în care o altă persoană pare să ezite să se deschidă în faţa ta, încurajeaz-o să facă acest lucru prin întrebări substanțiale. “Ce faci?” Caută întrebări care te vor ajuta să înţelegi ceea ce o face pe această persoană să ezite, fără să fii însă prea personal.

4.Învăța de la ei. În cursul cercetărilor sale, Lieberman a concluzionat că sistemul nostru educațional ar fi mult mai eficient dacă ne-am concentra pe partea socială de învățare, mai degrabă decât să încercăm să o ascundem.

5.Nu îi face să regrete că şi-au scos masca. Dacă noua cunoștință îţi va face onoarea de a se deschide în faţa ta, nu o face să regrete. Sarcasmul, critica, sau glumele ar putea face persoana să se simtă judecată.

6.Caută partea bună a persoanei. Cultura noastră ne poate predispune adesea la cinism. Părem a ne concentra pe găsirea motivelor pentru care nu ne plac oamenii în loc să căutăm motive pentru care ne plac.

7.Zâmbeşte. Oamenii în mod natural (și inconștient) descoperă prin limbajul corpului persoana cu care vorbesc. Dacă vrei ca oamenii să te placă, zâmbeşte-le în timpul conversației, iar acestia în mod inconștient îţi vor întoarce favoarea și vor avea o părere bună despre tine.

8.Foloseşte-le numele in timpul conversaţiei. Numele tau este o parte esențială a identității, și te simti teribil atunci când oamenii îl utilizează Nu trebuie să foloseşti numele cuiva doar atunci când îl întâmpini. Cercetările arată că oamenii se simt bine atunci când persoana cu care vorbesc le spune pe nume în timpul unei conversații. Când întâlnești pe cineva, nu te simti jenat să ii intrebi numele a doua oară, dacă îl uiţi imediat dupa ce l-ai auzit.

9.Urmează regula de platină. Știm cu toții regula de aur, și este destul de ușor de urmat. Regula de platină este şi mai grea de urmat, pentru că ne cere să tratăm oamenii așa cum dorim să fim trataţi. Acest lucru, nu doar ca face cealaltă persoană să se simtă mai confortabil și, prin urmare, mult mai probabil să se deschidă, dar dovedește, de asemenea, că ai ascultat și ai auzit cu adevărat ceea ce a spus. Astfel, arată un efort suplimentar din partea ta.

10.Opriți vocea interioară. Un lucru gigant, care ne reține de la conectarea cu alte persoane este că noi nu ascultăm cu adevărat. În schimb, ,medităm în timp ce o altă persoană vorbește. Suntem atât de concentrati asupra a ceea ce vom spune în continuare sau în ce măsură ne va afecta spusele acesteia, lucru care nu ne lasă să auzim ceea ce într-adevăr ne transmite.

Trebuie să dezactivați această voce interioară, dacă doriți să vă conectați profund cu oamenii.

http://www.talentsmart.com/articles/How-To-Instantly-Connect-With-Anyone-813722579-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =