Cum sa devii o persoană mai carismatica

Exista ceva anume la oamenii carismatici. Oamenii in general sunt atrași de energia lor și se hranesc cu personalitățile lor vibrante. Sunt fermecători, să o spunem pe scurt. De ce? Pentru că, carisma te face simpatic.
Din fericire, carisma nu este ceva ce trebuie sa ai neaparat la nastere. La fel ca cele mai multe competențe, este ceva ce se poate dezvolta prin practica de zi cu zi.

Poti sa incepi cu urmatoarele:

1. Gestionarea nervillor.
Când oamenii carismatici vorbesc, observi că nu par a fi nervosi. Gestionarea nervilor nu este ușoara, dar există câteva sfaturi de bază pentru aceasta. De exemplu, utilizeaza elemente de recuzită atunci când vorbesti pentru a ridica presiunea de pe tine de la a fi nevoie să vii mereu cu cuvintele potrivite.

2. Ascultă cu atenție.
Cei mai mulți oameni cand se gandesc la oamenii carismatici, se gandesc la capacitatea lor de a vorbi sau de a interacționa cu ceilalți. Ceea ce e impresionant este cineva care stie sa fie un ascultător. Cred că e greu să fii bun la asta, și cu lumea în care trăim, ascultători buni sunt greu de găsit. Deci, pentru mine, o persoană carismatică este cineva care ascultă cu atenție și te face să te simți ca și cum gândurile tale sunt evaluate.

3. Fii inconfundabil
Asigura-te ca toate conversațiile tale sunt remarcabile celor cu care vorbești. Utilizeaza povești care te pozititoneaza intr-o persoana in care alții se pot vedea. Utilizeaza tehnica oglindirii, cum ar fi sa folosesti aceleași cuvinte și terminologie pe care cealaltă persoană le folosește, și încearca să găsesti un teren comun cu oricine vorbesti.

4. Vorbeste despre pasiunile tale.
Subiectul corect poate oferi putere vocii tale. Când crezi că ceva este plictisitor, nivelul de energie va fi redus. Atunci când vorbim despre o pasiune: provocarea care te ține noaptea treaz, persoanele de care iti pasă, modul în care doresti să ai un impact pozitiv in lumea in care traiesti, toate vin cu energie. Pasiunea te va scapa de nervi sau temeri si iti va da convingerea vocală de ai face pe alții să te susțină.

5. Ofera mai mult decât primesti.
Oamenii carismatici consolideaza viețile celor din jurul lor. Când te oferi cu adevărat pentru a ajuta pe altcineva, ei vor fi deosebit de mândri de tine. Suntem mai atrași de oamenii care ii servesc pe altii, decat de cei care se servesc pe ei înșiși. Ofera mai mult decât primesti și vei fi pe cale de a deveni carismatic.

6. Da dovada de un simț al umorului.
Umor, umor, umor. Dacă ai încrederea de a încerca (și să reusesti) sa faci cealaltă persoană sa râda, o ai în buzunar. Amuzant și carismatic merg mână în mână de la începutul timpului.

7. Fii adaptabil la situații.
Cei mai mulți oameni spun cu încredere ca vă oferă carisma, dar aceasta este abilitatea de a fi adaptabil la orice situație sau mediu. Cum? Ține pasul cu tendințele in știri și industrie, si fii dispus să adresezi întrebări atunci când nu înțelegi ceva. Cel mai adesea, oamenii vor fi fericiți să iti explice ideile lor.

8. Tine minte numele.
Amintindu-ti numele unei persoane poti obține atenția lui sau a ei într-o clipă. Acest lucru ii face să se simtă importanți și te ajută să devii mai simpatic.

9. Detine un interes autentic.
Un individ carismatic emană magnetismul personal, și am constatat că oamenii carismatici sunt cu adevărat interesați de altii. Cheia este in a demonstra în mod activ un interes și entuziasm fata de cealaltă persoană, atunci când te angajezi într-o conversație. Asculta cu atenție la ceea ce au de spus înainte de a pune întrebări care invită mai multă profunzime și informații.

10. Adreseaza mai multe întrebări.
Oamenilor le place să vorbească despre ei înșiși. Prin urmare, dacă ii intrebi mai mult și ii asculti mai mult, vei fi mult mai carismatic. De exemplu, „Aceasta este o întrebare importanta. De ce te interesează știind că?“De asemenea, extinde vocabularul cu cuvinte mai vibrante.

http://www.success.com/article/10-ways-to-become-a-more-charismatic-person

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 72