Cum sa devii un optimist

Există nenumărate motive legitime să te simti fără speranță în fața unei provocari, in afaceri, sanatate personala, carieră sau relații. Dar inaintarea și reușita depind de a avea o atitudine corectă. Urmeaza urmatoarele sfaturi care te vor ajuta sa faci acest lucru:

1. Accepta că viața este ciclică.
Amintește-ti de timpurile trecute, când lucrurile nu aratau bine de loc, dar în cele din urma au luat o intorsatura buna.

2. Fa o listă cu toate binecuvantarile tale.
Acest lucru iti aduce energie in viata si te ajuta sa te concentrezi, in fond iti schimbă paradigma. De asemenea, atrage mai mult bine.

3. Ofera.
Când iti faci griji cu privire la viitor, aceste sentimente provin adesea dintr-o lipsa și o teamă. Opreste-te la cineva la care tii, și fa-i o favoare. Asculta pe cineva care are nevoie sa fie ascultat si incurajat. Petrece timp voluntar cu cei mai puțin norocoși.

4. Acționează.
Pesimismul poate fi paralizant. Noteaza o problemă specifică, care te preocupa, indiferent că este un simptom al conflictelor geopolitice, o provocare profesională, sau pur și simplu te simti singur. Noteaza un lucru pe care îl vei face în fiecare zi pană il vei obtine mai bun. Fă acest lucru.

5. Citeste, priveste și asculta.
Citește articole și cărți, vizioneaza filme și asculta interviuri despre oameni de succes. O temă comună? Conflictul. Este condiția umană; alegerea este modul în care răspunzi.

6. Schimba tactica.

Dacă vezi ca nu exista nici o cale de ieșire dintr-o situație, fa ceva diferit. Indiferent dacă încerci o nouă tactică de marketing pentru afacerea ta, sau sa calatoresti singur undeva unde ai fost niciodată, acțiunile diferite aduc rezultate diferite și o stare de spirit diferita.

http://www.success.com/article/how-to-become-an-optimist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 41 =