Cum să faci faţă criticilor şi feedback-urilor negative

670px-Memorize-French-ER-Present-Tense-Verbs-Using-Visual-Imagery-Mnemonics-Step-8

Pentru a răspunde cu grație la critici, trebuie să depășim starile emotionale la care suntem supusi la momentul respectiv, fie ca este vorba despre critica şefului sau a colegilor de muncă. Iată cum putem evita răspunsurile contraproductive:

1. Fii pregatit
Pentru a evita să ajungi copleșit de critici, este vital să te pregătesti in primul rand pentru orice va urma. Fiind pregătit este mult mai puțin probabil să fii prins cu garda jos și să cazi victimă criticilor. În primul rând, vizualizează experiența de a primi critici. Gândeste-te la ceva din trecut, când ai fost criticat: Ai fost la o reuniune sau o conversație privată? Există o anumită persoană, care de obicei te critică? Apoi crează un plan de acțiune pentru tipurile de experiențe pe care le-ai vizualizat.

2. Păstrează lucrurile în perspectivă
Este mult mai ușor să rezisti impulsului de a lupta atunci când ai o privire de ansamblu a situaţiei. Mai degrabă, decât să permiti lucrurilor să degenereze din cauza emoțiilor puternice și gândurilor apărute in urma criticilor, numără până la douăzeci, fă un pas înapoi, și priveste lucrurile dintr-o perspectivă mai productivă.

3. Cunoaște-ţi reacțiile fizice
Toată lumea experimentează anumite reacţii fizice la stres, precum agitatie sau transpiratie. Aceste răspunsuri fizice sunt concepute pentru a vă stimula reacția la o amenințare. Deși acestea sunt incomode într-o ședință, aceste reacții sunt indicii importante că ceva a declanșat stresul si esti vulnerabil la o deturnare emoțională. Cunoscându-ţi reacţiile fizice iti va permite să le opreşti și să preiei controlul comportamentului înainte de a scăpa de sub control. Această conștientizare este esențială dacă doresti să preiei controlul asupra situației, înainte ca emotiile să preia controlul asupra ta.

Din păcate, critica și feedback-ul negativ sunt realități cu care noi toți trebuie să confruntăm din când în când. Cu aceste strategii la dispozitie, le puteți face față fără regret.

http://www.talentsmart.com/articles/How-to-Handle-Criticism-and-Nonconstructive-Feedback-306141030-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 12