CUM SA FII CA UN POLITICIAN LA LOCUL DE MUNCA

  1. OfficePolitics-760x450Politician la locul de muncă

 

În general, părerea pe care o avem despre politicieni nu este una tocmai bună,

dar studiile ne arată că dacă dorim să obţinem un loc de muncă, ar trebui să ne comportăm exact ca şi ei, să avem grijă cum ne creem campania de promovare în faţa angajatorilor.

Studiul a fost efectuat asupra a 59 de manageri cu vărstele cuprinse între 20 şi 65 de ani, care conduceau companii mari sau mici, din diverse domenii. Intenţia era să se observe ce anume studiază angajatorii la candidaţi. În urma acestui studiu s-a ajuns la 5 aspecte pe care le caută majoritatea angajatorilor:

  1. Oameni cu o personalitate puternică. Angajatorul este posibil să îţi studieze profilul de Facebook sau LinkedIn pentru a vedea ce fel de personalitate ai. Ei vor persoane creative, curioase, prietenoase, stabile şi care pot gestiona diverse situaţii.
  1. Să ai o imagine pozitivă atât în realitate cât şi pe reţelele de socializare, aşadar trebuie să aveţi grijă ce poze, mesaje afişaţi pe profilul vostru.
  1. Recomandările pe care le ai. Este important şi ce fel de persoane cunoşti, care este tipul de anturaj în care te învârţi.
  1. Hobby-uri interesante. Angajatorii se uită chiar şi la activităţile pe care le ai în timpul liber, preferând persoanele care au activităţi serioase, mature, sofisticate.
  1. Valori bine stabilite.

În concluzie, ar trebui să avem grijă ce transmit profilele noastre de pe reţelele de socializare. O soluţie ar fi să folosim profilul de pe LinkedIn pentru viaţa profesională, fiind mai accesat de angajatori şi cel de Facebook pentru viaţa personală, ideal ar fi să folosim şi setările de confidenţialitate.

 

Sursa: http://www.forbes.com/sites/susanadams/2014/06/03/to-get-ahead-at-work-act-like-a-politician-study-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 69