Cum sa fii o mama de succes


Nu există un răspuns corect în ceea ce privește modul in care poti sa faci carieră și sa fii o mama buna – cum să “ai totul”. Dar cu siguranta poti să le faci pe amândouă și inca foarte bine.
Cum faci acest lucru depinde de factori unici: ceea ce iti doresti, situația ta, viața de familie și tipul de loc de muncă pe care îl ai. Nu există soluții universale. Cu aceast avertisment, iată cateva aspecte pe care ar trebui sa te axezi pentru a fi o mama de succes.

1. Nu te compara cu alte mame.
Nu poti compara programul tau cu al unei mame care se oferă voluntar la școală de trei ori pe săptămână. Nu se potriveste. Întreabă-te ce contează cel mai mult pentru copilul tău și consuma-ti energia pe acest lucru.

2. Întreabă-ți copiii cum se simt.
Decat sa definesti succesul prin standardele externe, priveste la familia ta. Cum o duc? Dacă sunt fericiți și impliniti, nu te lasa prins de ceea ce te gandeai tu ca ar trebui să faci. Și, în cazul în care ai uitat, renunta sa mai compari.

3. Trateaza evenimentele importante de familie cum ar fi întâlnirile cu clientii.
Noteaza din timp in agenda evenimentele importante ale familiei tale si ai grija sa le respecti. Fara scuze, sau explicații la locul de muncă și, cel mai important, fara sa te simti vinovata.

4. Lăsați copiii sa ia parte la deciziile voastre.
Poate sunt momente indelungate cand esti implicata în proiecte importante – așa că a trebuie sa lucrezi foarte mult. Explica-le copiilor acest lucru. Lasa-i sa stie ca nu lucrezi doar; ci e vorba de onoarea cuvantului tau si termenii de predare. Copiii vor invata că există momente în care nimic nu poate înlocui munca grea.

5. Găsiți partenerii potriviți.

Carierele și viata de familie include parteneriate. Luați în considerare mentalitatea partenerului de viață, De exemplu, planificati în prealabil cine să acopere activitățile copiilor și unde aveti lacune. Devine deja un parteneriat real. Părinții singuri pot obține asta și din partea prietenilor și a familiei.

6. Ieșiți dintr-o situație care nu corespunde definiției dvs. de succes.
Nu te pregăti pentru eșec. Recunoaște când situația ta nu va corespunde niciodată obiectivelor tale. Gaseste o soluție. Fii realist – deoarece cultura industriei este puțin probabil să se schimbe.

7. Spuneti ,,nu’’ mai des.
Cuvantul “nu” va trebui sa ajunga cel mai bun prieten al vostru și obțineți o centură neagră în stabilirea priorităților. Timpul este cea mai importantă resursă. Și spunând da unui lucru înseamnă întotdeauna să spui nu la altceva – chiar dacă această decizie nu este niciodată vocalizată tehnic.

8. Spune-ti de ce aveti nevoie.
Setați limitele. Împărtășiți-vă așteptările. Împărțiți rolul pe care îl doriți, programul pe care îl doriți, cariera pe care o doriți. Nimeni nu-ți poate citi mintea. Și dacă aveți nevoie de mai mult timp pentru un copil, atunci nu spuneți colegilor să “suna-ma cand vrei în acest weekend”. Nu vă subminați din cauza vinovăției sau obiceiurilor vechi.

9. Invitați-vă prietenii chiar dacă canapeaua voastra este veche.
Mamele stresate, ocupate adesea cred că nu pot avea prieteni deoarece canapeaua este veche, casa este dezordonată și etc, etc. Invita prietenii oricum. Comandați pizza. Luați o sticlă de vin. Nu există condiții perfecte – și nu vor fi niciodată. Prieteniile fac viața mai distractivă, mai semnificativă și vă oferă o perspectivă sănătoasă.

http://www.success.com/blog/career-motherhood-10-ways-to-make-it-work

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 4