Cum sa-i faci pe copii sa manance mai multe fructe si legume

Psst, iată cum să-i faci pe copii să mănânce mai multe fructe și legume: Serviți-le la școală în fiecare zi și învățați-i la școală de ce este important sa le manance.
Cercetatorii de la Universitatea Tufts spun ca aceasta abordare a contribuit la cresterea aportului de fructe si legume in mod semnificativ intr-un studiu realizat timp de doi ani care a implicat mai mult de 1.000 de copii cu varsta de opt ani, in America.

Puterea fructelor și a legumelor
După cum probabil unii știți, copiii și adulții din S.U.A. nu reușesc să mănânce suficiente fructe, legume și cereale integrale. Aceasta este o problema. De ce? Deoarece scăderea pe aceste produse alimentare-cheie este legată de un risc crescut de obezitate, ceea ce, la rândul ei, ridică riscul de a dezvolta o serie de probleme de sănătate, de la boli cardiace precoce la diabet zaharat de tip 2.
Copiii din zonele rurale cu venituri mici au cea mai mare probabilitate de a dezvolta obezitate. Echipa Tufts a decis să vadă dacă un program de succes, anti-obezitate pe care l-au dezvoltat pentru copiii orașului Somerville, Massachusetts ar putea functiona și în zonele rurale. Opt comunități din mediul rural din California, Kentucky, Mississippi și Carolina de Sud au participat la studiu, desfășurat între anii 2007 și 2009. Jumătate dintre copiii din studiu au avut acces la alimente școlare mai sănătoase și, de asemenea, au primit instrucțiuni în clasă pentru a întări obiectivele Shape-Up Somerville.
Aveau să mănânce cel puțin cinci porții zilnice de fructe și legume, să petreacă nu mai mult de două ore pe zi în fata dispozitivelor electronice si sa practice cel puțin o oră pe zi de activitate fizică. Cealalta jumatate au continuat regimul lor regulat.

Studiul a constatat că, din grupul Shape-up Somerville au crescut aportul de fructe și legume cu aproximativ la 1000 de calorii consumate, o creștere semnificativă statistic față de grupul de control. Rezultatele arata ca un program de interventie care vizeaza copiii cu venituri mici care traiesc in comunitatile rurale din America poate imbunatati calitatea dietei acestora, a declarat unul dintre autorii studiului, Juliana FW Cohen, ScM, ScD, Departamentul de Nutritie, Harvard School of Public Health, Boston. “În ansamblu, elevii au consumat în mod semnificativ mai multe legume și fructe după expunerea la acest studiu’’.

http://www.everydayhealth.com/columns/sally-squires-perfect-portions/the-secret-to-getting-kids-to-eat-more-fruit-and-vegetables/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 90