Cum să obținem suficientă vitamina D în timpul iernii

Pe cât de încântătoare sunt covoarele de frunze uscate și fărâmițate, nu putem să nu remarcam un dezavantaj al instalării toamnei, iar acesta este scurtarea zilelor. Iar în aceste condiții obținerea unei cantități suficiente de vitamină D devine o provocare.

Dar este esențial să o facem pentru că un studiu recent publicat de BetterYou a arătat că 19% dintre adulții britanici au niveluri scăzute de vitamină D, iar această problemă se amplifică pe perioada toamnei și a iernii. Vitamina D este o vitamină liposolubilă care reprezintă cheia pentru întreținerea unor minerale precum calciu și fosfor, spune Rhiannon Lambert, nutriționist și autor al publicației Re-nourish.

Ajută de asemenea la absorbția calciului, care joacă un rol vital în formarea și menținerea unor aoase puternice. Principala noastră sursă de vitamina D este soarele – radiații ultraviolete de tip B de la lumina solară poate fi sintetizată de vitamina D3, forma activă a vitaminei D, atunci când este expusă pe pielea noastră.

Lambert spune că există patru beneficii majore pentru vitamina D: ajută la absorbția calciului și a fosforului, întărește oasele, îmbunătățește dezvoltarea creierului și a funcțiilor sale și reduce inflamația. O carență de vitamina D poate duce la deficiențe precum rahitismul la copii sau osteomalacia la adulți.

Alte semne ale deficienței de vitamina D se pot manifesta în condiții obișnuite, cum ar fi tuse accentuată și răceli, oboseală și epuizare, tulburări afective în funcție de anotimp, stare precară a oaselor și dinților și dispoziție proastă.

Există însă ușoare controverse privind cantitatea de vitamina D care este necesară zilnic – până anul trecut Public Health din Anglia a prezentat recomandări doar pentru copii mici, femei însărcinate și persoane în vârstă. Acum, cu toate acestea, instrucțiunile au fost revizuite și este recomandat ca toată lumea să consume 10 micrograme pe zi.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/how-to-get-enough-vitamin-d-winter-autumn-without-sun-from-food-a7999111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 77