Cum sa raspunzi corect la cele mai frecvente intrebari in timpul interviului de angajare

interview-question

Mark Zuckerberg, directorul și fondatorul Facebook, descrie procesul său de angajare în acest fel:

“Voi angaja să lucreze direct pentru mine doar pe cineva pentru care pot să lucrez la randul meu.”

Comentariul lui Zuckerberg ilustreaza un exemplu trecut cu vederea, dar fundamental, adevărul despre angajare, oamenii cauta sa angajeze pe cineva cu care doresc sa lucreze.
Acesta este motivul pentru care companiile de toate tipurile vor pune aceleasi cinci întrebări.

Abilitatea ta de a da pe spate intervievatorul și a obtine locul de muncă depinde de cât de bine vei răspunde la aceste întrebări. Urmatoarele raspunsuri sunt perfecte pentru cele cinci intrebari puse frecvent la interviuri.

1.”De ce pleci de la locul de munca actual?”
Candidaţii care folosesc expresii de tipul “nu m-am înţeles cu şeful”, “şeful era un prost”, “salariul era prea mic” sau “nu puteam să promovez pentru că (…)” nu vor fi apreciaţi de persoanele care conduc interviul de angajare.

Chiar dacă ați fost concediat, cheia răspunsului la această întrebare este de a menține pozitivitatea. Arăta intervievatorul că ai învățat lecții importante și valoroase. Daca este posibil, arată intervievatorului că locurile de muncă pentru care aplici este tot despre pasiune și dezvoltarea carierei tale.

2.”Vorbeste-mi despre tine”
Când intervievatorul întreabă acest lucru, el nu vrea să audă despre tot ce s-a întâmplat în viața ta; Obiectivul intervievatorului este de a vedea modul în care răspunzi la această intrebare vagă, dar cu caracter personal. Cei mai mulți oameni se grabesc să vorbească despre povestea lor de viață sau pasiunile lor din afara muncii.

Ideea aici este sa oferi cele mai importante puncte ale CV-ul și modul în care aceste experiențe te fac potrivit pentru locul de munca pentru care aplici. Tot ce trebuie să faci este să arati intervievatorului de ce esti cel mai potrivit pentru aceasta poziție și să sari peste toate celelalte detalii.

3.”Care sunt slăbiciunile tale?”
Este dificil în a găsi o slăbiciune reală care te face să pari competent. De exemplu, spune intervievatorul că slăbiciunea ta este ca lucrezi prea mult încât ai probleme prioritate in viața de familie. Pentru a răspunde perfect la această întrebare, alege punctele slabe, care sunt minore și pot fi dezvoltate.

4. “Care este salariul dorit?”
Regula nescrisă când vine vorba de salariu este aceasta: cine propune primul, pierde.
Când te afli la un interviu, nu trebuie să te simți presat să răspunzi la această întrebare. Pur și simplu lasa intervievatorul să vadă ca cel mai important lucru pentru tine este cat de bine te potrivesti locului de muncă. Spune ceva simplu cum ar fi: “Deși știu că salariul este relevant, eu nu iau decizii bazate numai pe el, și aș prefera să discutăm mai târziu o dată ce știţi mai multe despre mine si stiu mai multe despre acest job.”

5. “Spune-mi despre un moment în care tu_______”

Această întrebare pare simplă, dar este dificil de a împărtăși în mod clar și concis o poveste semnificativă. Un răspuns perfect la această întrebare ar fi sa arati ce ai făcut și de ce ai făcut-o (de exemplu, modul tau de gandire). Trebuie să ai intamplările pregatite care dovedesc caracteristici diferite care te pun in valoare. Doar nu uita să explici modul de gandire de care te-ai folosit in actiunile tale.

http://www.talentsmart.com/articles/Will-Your-Interview-Answers-Get-You-Hired–2147446614-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 78 =