Cum să scapi de lucrurile care îţi distrag atenţia

howtoeliminatedistractions

In zilele noastre totul afecteaza atenția. De la dispozitive, e-mail-uri și retele de socializare, toate concurează pentru atenția noastra. Costul acestor distrageri pentru viața personală și profesională este bine documentat. Cercetatorii de la Universitatea din California, Irvine a constatat că un muncitor la birou are nevoie de 25 de minute pentru a reveni la sarcina inițială după o intrerupere. Mai există și alte distrageri mai puțin evidente, de asemenea. Oamenii negativi s-a dovedit a avea o influenta negativă.

Urnatorii sunt cativa pași care ajuta in reducerea distragerii cognitive și emoționale şi creşte concentrarea:

  1. Scapă de distragerile digitale

Descarca aplicația gratuită Selfocontrol, care opreste site-uri web special pentru a nu te distrage, cum ar fi social media sau pagini de știri pentru o anumită perioadă de timp.

  1. Pauze frecvente.

Doar pentru că poți lucra 24/7 nu înseamnă ca mintea sau corpul tau sunt concepute pentru a face acest lucru.

  1. Atentie la sănătatea fizică.

Exercitii fizice, somnul de calitate, o alimentație sănătoasă și toate acele lucruri pe care le știi că ar trebui să promoveze sănătatea mintală și concentarea.

  1. Dezactiveaza notificările de pe smartphone.

Limiteza numărul de ori pe zi când verifici şi raspunzi la e-mail-uri, texte și social media. Elimina tentația de a păstra în mod constant un ochi pe acești dăunători.

  1. Rezolva sarcinile cele mai grele dimineața.

Ai de trimis un e-mail mai dificil? Proiecte de gestionat? Trebuie sa initiezi o conversație dificilă? Scoate-le de pe lista de rezolvat și din mintea ta si rezolva-le dimineata, eliberandu-te astfel pentru a fi productiv.

  1. Elimină sau minimizează persoanele negative din viața ta.

Aceștia sunt oameni care joaca rolul de victima, sunt blocati în obiceiurile nesănătoase, sau, în general, te fac să te simți fara energie. Inconjoara-te cu cei care sunt pozitivi, productivei și ambitiosi.

http://www.success.com/article/how-to-eliminate-distractions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 55