Cum să scapi de un obicei prost

AAEAAQAAAAAAAAgiAAAAJDExMmZmZTczLWIyNzEtNGFkOC05MGIyLTEwOTJmZDdhMzE4OA 

Ai încercat vreodată să scapi de un obicei prost, numai ca să renunți la frustrare? Problema nu este că tu ești prea slab sau că prostul obicei este prea înrădăcinat; După toate probabilitățile, ai renunțat prea devreme. Cercetatorii de la University College, Londra, au constatat că este nevoie de 66 de zile pentru a forma un nou obicei. De asemenea, atâta timp cât nu există nici o dependență fizică implicată, este nevoie de 66 de zile ca să scapi de un obicei prost. Dar, înainte de a putea dezvolta motivația de a renunta la el, trebuie să înțelegi in primul rând cum se formeaza un obicei prost.

Obiceiurile proaste sunt formate și întărite prin bucla obiceiurilor. În primul rând, ceva ce declanșează initierea unui comportament nedorit. Al doilea pas este comportamentul în sine. Al treilea pas și această parte este crucială-este recompensa. Odată ce repeţi un comportament de multe ori, bucla obiceiul devine atât de automatizată încât nici nu te mai gândeşti la el. Odată ce un obicei devine automat, este mult mai greu să scapi de el, probabil, în caz contrar, dacă nu îţi acorzi cele 66 de zile pentru a renunta la el.

Șaizeci și șase de zile ar putea părea o perioadă lungă de timp, dar există etape specifice pe care trebuie să le depăşeşti pentru ca procesul să pară mai scurt.

Zilele 1-10: Introspecţia

Este destul de evident, ca de cele mai multe ori obiceiurile proaste cauzează cele mai multe probleme în viață. Odată ce doreşti sa schimbi un obicei, adevărata provocare constă în înțelegerea piedicilor, și care pot fi mai greu de depasit decât pare, mai ales în cazul în care obiceiul a devenit atât de înrădăcinat încât il faci subconstient. Primele 10 de zile de la încercarea de a renunta la obiceiurile proaste vă va oferi o perspectivă substanțială asupra sursei obiceiului şi ar trebui să fii atent la acest lucru.

Zilele 11-40: Raspandeste vestea

Responsabilitatea este crucială în scăparea de obiceiurile proaste. În această etapă, creezi o rețea de responsabilitate foarte vocală spunând tuturor despre obiceiul de care incerci sa scapi. Lasă-i să inteleaga că doreşti cu adevărat să le spui ceva.

Zilele 41-66: Tendinta de recidivare

Dacă ai tendința de a recidiva într-o anumită situație, ar fi inteligent să eviti acest lucru sa se declanșeze complet până când simți că obiceiul prost este cu adevărat departe.

Ziua 67: Rasplateste-te

Sigur, ai putea spune că depărtarea obiceiului este chiar recompensa, dar de ce sa treci o oportunitate de a sărbători? Ar trebui să utilizezi, de asemenea, această oportunitate pentru a reflecta și a selecta următorul obicei prost de care vrei sa scapi.

https://www.linkedin.com/pulse/how-break-bad-habitfor-good-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 48