Cum sa scapi de ura fata de cineva?

shutterstock_108442013Adu-ti aminte ultima dată când cineva într-adevăr ti-a greșit. Poate un membru al familiei a uitat de ziua ta, sau seful te-a ocolit pentru o promovare. Acum, ia o pauza pentru a observa ceea ce simți. Gandul despre eveniment iti face inima să bată mai repede sau respiratia devine superficială? Simti un gust neplacut in gura?

Dacă este așa, te afli sub sentimentul de ranchiună, sentiment care poate fi dăunător pentru sănătatea ta. Emoțiile negative care vin cu sentimentul de ura sunt de fapt un raspuns de stres. Există șase pași pentru a putea scăpa de acest sentiment de ura fata de cineva. Urmați-i cu atenție și veti vedea ca ranchiunea va disparea.

Pasul 1. Preia controlul.
Ai nevoie să preiei controlul asupra vieții tale și să decizi că este timpul sa renunti la sentimentul care iti face rău. Aceasta înseamnă că nu trebuie să astepti ca o altă persoană să ia initiativa si să o faca în locul tău, chiar daca nu a gresit. Să scapi de acest sentiment implică propria sănătate și bunăstare. Este esential să faci acest lucru pe cont propriu.

Pasul 2. Fă-o pentru tine.

Procesul de iertare și eliberare este pentru tine, nu pentru persoana pe care o ierti. Iertarea poate fi grea, mai ales când persoana pe care trebuie să o ierti nu merită. Ești alegerea de a o face pentru pentru propria sănătate și fericire, iar cealaltă persoană nu trebuie să știe că ai facut-o.

Pasul 3. Pune-te în locul celeilalte persoane.

Ia-ti un moment sa te gândesti la situație din punctul de vedere al celeilalte persoane. Acest lucru te va ajuta să înțelege de ce el sau ea a acționat în acest fel.

Pasul 4. Cunoaste-ti sentimentele.

Nu poți scăpa de ranchiună, până când nu recunoști că nu iti face bine. Dacă ignori sau negi sentimentele, nu vei scăpa de ele, si vor reapărea când te aștepți mai puțin.

Pasul 5. Nu o face singur.

Acest pas simplu este cel mai dificil pentru mulți oameni. Când ai greșit, poate fi jenant să spui altcuiva exact ceea ce s-a întâmplat și să recunosti că ai gresit. Simplul act de a vorbi cu un prieten este o modalitate foarte bună de a-ti confirma sentimentele. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a obține unele perspectivi noi cu privire la situatie. Nu ești singura persoană care a fost tratată nedrept de către alții, sau care a gresit. Acest lucru se întâmplă pentru toată lumea, și vei fi surprins cat de repede un prieten bun va admite că si el a experimentat același lucru.

Pasul 6. Verbalizează iertarea

Nu trebuie să o spui chiar persoanei (sunt multe cazuri în care acest lucru este o idee rea), dar trebuie să o spui cu voce tare. Ranchiuna poate fi dificilă, mai ales atunci când este greu să justifici acțiunile celeilalte persoane sau propria incapacitate de scăpa de acest sentiment.

http://www.talentsmart.com/articles/How-to-Let-Go-of-a-Grudge-1031278389-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 96 =