Cum să te apuci de treabă şi să scapi de amânare

How-To-Make-Yourself-Work-When-You-Dont-Want-To

Amânarea afectează pe toată lumea. Aceasta se furișează spre cei mai mulți oameni când sunt obosiţi sau plictisiţi, dar pentru unii, amânarea poate fi o dependenta cu drepturi depline. Ei evita toată ziua să se apuce de lucru, iar când ajung acasă muncesc până târziu în noapte, încercând să termine frenetic ceea ce ar fi putut cu ușurință finaliza înainte de cină. Cu apropierea sărbătorilor, sezonul amânărilor vine si acesta. Este chiar mai greu să ducem lucrurile la bun sfârşit când stăm blocati la birou, dorind să petrecem mai mult timp cu familia și prietenii.

Psihologii de la Case Western Reserve University au efectuat un experiment interesant în care le-au oferit studenților un interval de date în loc de o dată anume pentru predarea lucrărilor. Cercetatorii au urmarit data la care elevii au predat documentele si au comparat acest lucru cu nivelul lor de stres si starea generala de sanatate.

Elevii care au asteptat pana in ultimul minut să predea documentele, au avut un nivel de stres mai ridicat și mai multe probleme de sanatate decat ceilalţi. Ei au primit, de asemenea, note mai rele pentru documentele prezentate, în comparatie cu cei care nu au amânat prea mult si s-au apucat de treabă.

Un studiu publicat la inceputul acestui an de Universitatea Bishop a explorat legătura dintre amânarea cronică și problemele de sănătate legate de stres. Cercetatorii au descoperit o legatura puternica intre amânare și hipertensiune arterială și bolile de inima. Amânare este alimentată de scuze. Nu ne putem aștepta să depăşim amânarea și să îmbunătățim sănătatea și productivitatea până când vom putea să depășim obiceiurile mentale negative care ne conduc la amânare, în primul rând.

Cele ce urmeaza sunt scuzele cele mai tulburătoare pe care le folosim pentru a ne ajuta să amânăm.

“Nu știu de unde să încep.”
Atunci când o sarcină este deosebit de dificilă, ai nevoie de mai mult timp să o duci la bun sfârşit. Nu are nici un sens să pierzi timp prețios permitând să fii copleșit de complexitatea sarcinii.

“Sunt prea multe distrageri.”
Pentru majoritatea dintre noi, initierea unui proiect important este o provocare. Ne împiedicăm de tot felul de sarcini mai mici, irelevante care ne distrag atenția de la atribuirea reală. Răspundem e-mailurilor, efectuăm apeluri, verificăm noutăţile on-line … nimic care sa ne apropie de ceea ce trebuie să facem. Fiind ocupat nu este același lucru cu fiind productiv.

“Este prea ușor.”
Sarcinile care sunt prea ușoare pot fi surprinzător de periculoase, pentru că pot fi ușor de subestimat. După ce în cele din urmă începi munca, vei descoperi că nu ai acordat timp suficient pentru a finaliza sarcina.

“Nu-mi place.”
Amanarea nu este întotdeauna legată de o sarcină prea greau sau prea uşoară. Uneori, pur si simplu nu vrem să ne apucăm de lucru. Este foarte greu să ne mișcăm pentru o sarcina care nu prezintă un interes.

“Nu cred că pot so fac.”
Trebuie să ne schimbăm gândul într-o direcție încrezătoare concentrându-ne pe toate lucrurile pozitive care urmează să se întâmple atunci când vom reuși. Când crezi că poți să faci ceva și te gandesti la lucrurile pozitive care vor urma, te ajută să reuşeşti. Acest proces de gândire te va conduce în direcția cea bună.

http://www.talentsmart.com/articles/How-To-Make-Yourself-Work-When-You-Don

One thought on “Cum să te apuci de treabă şi să scapi de amânare

  1. Pingback: Verificarea MARILOR AVERI: Alte 30 de persoane fizice cu averi mari, verificate de ANAF | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 9