Cum să-ţi păstrezi calmul sub presiune

How-To-Be-Calm-Under-Pressure

Cum să-ţi păstrezi calmul sub presiune

Cei mai mulţi dintre noi au experimentat acel moment revoltător când îți dai seama că ai făcut o greșeală gravă. Detaliile sunt diferite pentru toată lumea, dar la un moment dat, toţi simțim valul tot mai mare de groază și panică. Greșelile și presiunea sunt inevitabile; secretul pentru a trece mai departe este sa ramai calm.

Noile cercetări de la Harvard Business School, au constatat că oamenii care îşi pot gestiona crizele sunt capabili să-şi canalizeze emoțiile în producerea comportamentul pe care si-l doresc. Cu alte cuvinte, transforma anxietatea în energie si entuziasm.

Acest lucru nu se poate întâmpla dacă nu recurgi la logică. Să faci o mare greşală la locul de muncă este jenant. S-ar putea să fii dojenit sau să te confrunţi cu repercursiuni, însă nu duce la moarte. În aceste momente gândurile catastrofice alimentează anxietatea şi spulberă concentrarea.

Important este să gândim logic, să ne punem anumite intrebări care ne ajută să găsim răspunsul la ce se poate întampla în urma acestor greseli. O dată ce avem răspunsurile ne putem construi increderea.

Pentru a te ajuta, pune lucrurile în perspectivă, gândeste-te la situații mult mai rele decât ale tale. Mai mult ca sigur, cei de la companie, care au făcut greșeli grave sunt încă acolo și sunt bine. Aceste greșeli legendare de obicei au puține efecte pe termen lung asupra angajaților.

O dată ce ai gresit, trebuie să iti dai seama că nu toată lume îşi indreaptă atenţia asupra ta. Este uşor să te vezi în centrul vârtejului. Cu cât te simti mai judecat de către alții, cu atât mai tare creste anxietate.

Trebuie să amplifici logica. Nimic nu te ajută mai mult să-ţi menţii starea de spirit într-o criză, decât o gândire logică. O dată ce panica este prevenită este timpul să pui la cap cele intamplate si să gasesti raspunsul care sa te ajute sa intampini consecintele.

În cele din urmă, ia măsuri. După ce ţi-ai dat seama de faptele comise, trebuie să ţii situaţia sub control. Sentimentul de groază poate fi amplificat numai la gândul, cum vei rezolva problema. Rezultatele sunt cele mai importante şi reprezintă un motiv suficient pentru a ramâne focusat.

Să gresesti e uman. Nimeni nu e perfect. Chiar și cei mai de succes fac greșeli grave.

Capacitatea de a gestiona emotiile si a ramane calm sub presiune are o legătură directă cu performanța. TalentSmart a efectuat o cercetare pe un milion de oameni, și a constatat că 90% din artiștii interpreți sau executanți de top sunt calificați la gestionarea emoțiilor în momente de stres pentru a rămâne calmi.

Nimănui nu îi place să facă greșeli. Dar indiferent cât de mare este greseala, panica nu va ajuta de loc.

http://www.talentsmart.com/articles/How-to-Be-Calm-under-Pressure-874601322-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 63