Cum scurtam drumul de la potential la performanta in business, DARMA, o solutie a Universitatii AGORA Oradea si CCI Bihor

leadership-si-viziune-curs-nlp-practitioner

In organizarea atenta a Camerei de comert si industrie Bihor, Universitatea antreprenoriala AGORA a inaugurat printr-o intilnirea informala, Centrul de antreprenoriat si de relatie cu mediul de afaceri “DARMA”.

 

img_0982

Particip de foarte multi ani la intilniri, workshop-uri, simpozioane de tot felul, dar pentru absolut toate imi cuantific cu exactitate cu ce ramin dupa cele doua trei ore de implicare.

10-situatii-in-care-un-coach-te-poate-ajuta

Ca antreprenor cu timpul in pioneze, am constatat ca de la aceasta consfatuire mediul de afaceri are create mai multe oportunitati pragmatice decat la alte intruniri asemanatoare, depasind cu brio, filozofia descriptiva a vorbelor multe cu efecte greu de aplicat.

Ei bine, pentru prima oara am plecat de la aceasta intilnire cu trei solutii care pot misca spre bine relatia student-antreprenor.

 

programare-neuro-lingvistica-tehnici-de-ancorare

Prima este cea legata de propunerea ca orice antreprenor cu expierenta si succese si de ce nu, si insuccese, poate sa-si prezente direct in timpul cursurilor universitare exemple de buna practica sau de cum a depasit pe cele care l-au adus la faliment.

O a doua oportunitate utila unei companii este cea legata de faptul ca AGORA este pregatita cu 100 de sudenti sa rezolve tot atatea probleme in cadrul firmelor prin realizarea licentei cu o tema adecvata respectivei situatii de rezolvat in firma.

Dar cea de-a treia facilitate indreptata spre modernizarea dezvoltarii personale in staful companiilor, un fel de cireasa pe tortul HR, este cea de formare a profesiei de coach, un fel de mentor mult evoluat care nu da sfaturi ci solutii pentru ca o persoana sa scurteze cat mai rapid si eficient drumul de la potentialul sau nativ la cel de performanta antreprenoriala. Iar acest mod nu se realizeaza oricum ci folosind tehnicile NLP de programare neuro-lingvistica. Evident ca in arta negocierii acest tip de formare pentru middle si top mnagement vine ca o manusa.

 

tehnici-de-manipulare-partea-i-legea-contrastului

M-am bucurat mult sa respir acelasi aer cu acesti oameni care merita toata sustinerea mediului de afaceri pornind de la ofertarea locurilor de voluntariat pana la testarea calitatilor studentilor de a rezolva o problema reala de la nivelul unei companii.

Desigur ca IVOLINE isi face o traditie din a pune la dispozitie platforma de comentarii pentru idei, sugestii dar si ofertarea de oportunitati pentru cresterea in calitate a binomului mediu universitar – mediu de afaceri, asteptandu-va la office@ivoline.ro cu cele mai inedite si originale solicitari spre mediul universitar promovat de AGORA Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7