Cum se pregătesc protestele anti-Trump. Înregistrare obţinută de Fox News despre manifestările pregătite pentru ziua ceremoniei de inaugurare a noii administraţii

hillary-clinton-leads-by-4-points-in-north-carolina;-donald-trump-has-1point-edge-in-ohio-poll-finds_jOumtmbds.jpg.images

Jurnaliştii Foxnews.com au intrat recent în posesia unei înregistrări audio a unei organizaţii pe nume #DisruptJ20, care plănuieşte boicotarea ceremoniei de depunere a jurământului noului preşedinte american Donald Trump, programată pentru 20 ianuarie, membrii respectivului grup declarând că vor realiza blocaje şi vor face „tot posibilul” pentru a zdruncina evenimentul.

Victoria lui Trump asupra rivalei democrate Hillary Clinton naşte proteste de-a lungul Statelor Unite. O serie de demonstraţii anti-Trump sunt deja planificate pentru weekendul după depunerea jurământului, inclusiv pe 20 ianuarie când Donald Trump va fi investit pe dealul Capitoliului.

Opozanţii lui Donald Trump pregătesc demonstraţii de amploare în Washington în ianuarie, când preşedintele ales din rândul Partidului Republican îşi va depune jurământul, poliţiştii americani aşteptându-se la zeci de mii de protestatari.

Organizaţia #DisruptJ20 a anunţat deja săptămâna aceasta în cadrul unei conferinţe de presă planurile de a-i zdruncina ceremonia de depunere a jurământului lui Trump, dar şi zilele premergătoare evenimentului.

FoxNews a intrat în posesia unei înregistrări audio, realizată de Trevor Loudon de la Capital Research Center, a unei întâlniri DisruptJ20 de pe 8 ianuarie dintr-o biserică din Washington, ce stă mărturie a „boicotului” planificat de respectiva grupare.

Înregistrarea audio pare a surprinde o femeie, membră a respectivei organizaţii, care detaliază planurile de a „face tot posibilul pentru a încerca să oprim oamenii să ajungă la inaugurare.”

Planul începe cu o acţiune descrisă drept o „petrecere dansantă” în faţa casei lui Mike Pence, vicepreşedintele ales al SUA, pe 18 ianuarie, cu doar câteva zile înainte ca acesta să se mute în reşedinţa oficială. Pe 19 ianuarie este vizat grupul pro-Trump “DeploraBall”, văzut drept „o organizaţie alt right („alternative right” – dreapta de alternativă-n.r.) neo-nazistă…un partid afiliat lui Trump”, care organizează o petrecere. “O să le distrugem petrecerea”, spune femeie din înregistrarea audio.

De asemenea, în dimineaţa inaugurării, membrii organizaţiei respective plănuiesc să blocheze punctele de intrare, străzile şi să boicoteze transportul.

“Vom realiza blocaje”, mai spune femeia în înregistrarea audio. “Vom bloca punctele de control din zonele de securitate dar şi drumurile şi alte modalităţi de transport din oraş”.

Un alt proteste va fi organizat de gruparea ANSWER, for Act Now to Stop War & End Racism. Pagina de Facebook a organizaţiei respective anunţă un „Protest la Inaugurare: Ridică-te împotriva lui Trump, a războiului, a rasismului şi a inagalităţii” duminică, de aproape 7000 de persoane.

Nu în ultimul rând, o grupare pro-Clinton, intitulată “RoaRR 4 Hillary” plănuieşte un protest format dintr-un milion de femei, pe 21 ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4