Cum “si-a construit Dragnea puterea politica si economica”.

Peste un milion de euro, atat a incasat liderul PSD Liviu Dragnea din vanzarea a sase proprietati amplasate la mare, la munte si in lunca Dunarii, insa banii au disparut apoi din declaratiile de avere ale politicianului. Cumparatorul secret a fost Costel Comana, un afacerist care a pagubit statul cu sute de milioane de euro si apoi s-a sinucis intr-un avion, in drum spre Costa Rica. Pe persoana fizica, Dragnea a incasat ultima transa de bani de la Comana cu trei zile inainte ca CFR sa dubleze afacerile acestuia din urma, iar asta printr-un contract parafat inclusiv pe mana aceluiasi Dragnea. De precizat ca Dragnea si Comana au fost colegi de camin in facultate, scrie site-ul de investigatii RISE Project.

Jurnalistii au plecat pe urmele proprietatilor lui Dragnea din Teleorman, constatand ca, in 2009, pe vremea cand era seriful Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea i-a vandut patronului Regiotrans, milionarul Costel Comana, trei proprietati din Turnu Magurele si a incasat pe ele 3,37 milioane de lei.

Din contractul de vanzare-cumparare intrat in posesia reporterilor RISE Project reiese ca pretul fusese negociat de cei doi in decembrie 2007, iar conform declaratiei de avere depusa de Dragnea, Costel Comana i-a virat banii in doua transe, pana in 20 octombrie 2009.

Cei doi nu au facut tranzactii doar in Turnu Magurele. Alte trei proprietati detinute de familia Dragnea la munte si la mare au trecut in patrimoniul magnatului feroviar.

Costel Comana care a cumparat terenurile din Teleorman de la Dragnea, este unul si acelasi cu Costel Comana care mergea in Brazilia impreuna cu liderul PSD. Potrivit informatiilor descoperite de Rise, Dragnea si prietenii lui se intalneau adesea la vila lui Comana din Cumbuco (Brazilia) – o vila de lux pe malul marii, dotata cu teren de tenis si piscina.

Rise Project a lansat miercuri primul episod dintr-o investigatie care isi propune sa arate cum “si-a construit Dragnea puterea politica si economica”. Pornind de la sinuciderea in 2015, intr-un avion, a patronului Regiotrans, milionarul Costel Comana, RISE Project a mers pe urma afacerilor lui Comana si a descoperit ca milionarul facea parte dintr-un grup de afaceristi si politicieni romani care de aproape zece ani de zile se intalnesc in secret si fac afaceri la mii de kilometri de granitele tarii.

Alte articole:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =