Cum si cine ia puterea la TCIHBO, dupa ce sotia fondatorului a murit

imago53716722h

A murit Ingeburg Herz

Cei mai mari antreprenori ai perioade postbelice sunt aproape fără excepție decedați. Ingeburg Herz a făcut parte dintre pionierii reconstrucției republicii, în calitate de soție.

Personajul de căpătâi al familiei de miliardari de la Hamburg, Herz, a murit. Ingeburg Herz, văduva fondatorului Tchibo, Max Herz, a murit săptămâna trecută miercuri la Hamburg, la vârsta de 95 de ani. Informația a fost raportată de holdingul familial MaxIngvest de la Hamburg. Aceasta a trăit cu peste cinci decenii mai mult decât soțul ei. Ingeburg și Max Herz s-au căsătorit în 1939 în timpul războiului și au avut împreună cinci copii. După moartea prematură a fondatorului Tchibo în 1965, întreaga avere a revenit soției și copiilor. Tchibo a devenit deja în anii 1960 o marcă cunoscută de cafea, dar nu se poate compara cu concernul de miliarde ce este astăzi. Vânzările se ridicau la circa 50 de milioane de Deutsche Mark.

Ingeburg Herz a avut o contribuție majoră în dezvoltarea companiei. Pachetele de cafea doar zburau peste ghișee, scotea noi produse din cuptor, făcea ca totul ca să ruleze ca pe roate. Ea își amintea apoi mai târziu, când s-a ajuns la vânzarea fabricii din apropierea cuptoarelor din Hamburg Hoheluftchaussee, despre vremurile când a lucrat cot la cot cu restul angajaților, chiar și zece ore pe zi. În anul 1950 ea a făcut pe șoferul pentru bărbatul ei, în căutarea pentru locuri potrivite pentru a fi viitoare filiale, într-o călătorie cu mașina prin toată Germania.

Max Hertz a lăsat în urma sa un testament neclar, după care se înțelegea că firma urmează să fie condusă de “doi dintre cei mai pricepuți băieți ai săi”. Bineînțeles că cei patru baieți ai săi nu s-au putut pune niciodată de acord cu privire la cine este mai potrivit pentru postul de conducere. Cel mai mare fiu, Günter Tchibo, a condus firma peste 35 de de ani și a făcut din ea un concern de renume mondial, împreună cu cel de-al treilea născut, Michael. Apoi Günter a fost îndepărtat de frații săi din cadrul companiei, fără voia sa și compensat apoi împreună cu sora sa Daniela.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ingeburg-Herz-ist-tot-article16083166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 70