Cum stimulează migranții economia

3pi50617

Cum stimulează migranții economia

O inițiativă din Frankfurt ajută imigranții să-și înceapă propriul start-up și astfel să fie proprii lor șefi. Iar înainte de toate profită economia germană de ambițiile tinerilor. Dar experții avertizează că nu este nevoie să se creeze prea multă euforie.

La Frankfurt visele sunt transformate în bani lichizi. Tineri creativi din Franța, Camerun sau din Turcia stau aici la birouri și își fac cu nerăbdare planuri de viitor. Ideile sunt diferite, scopul este același: vor să își înființeze proprile afaceri.

Proiectul ChancenNutzer oferă consultanță de specialitate și asistență de partea celor ce vor să demareze o activitatea independentă ori o afacere. Iar premisa programului este că participanții să nu fie de etnie germană. Potrivit directorului de program, ChancenNutzer este prima ofertă de acest fel de la nivel național pentru persoane sub 30 de ani cu un trecut migrațional.

Proiectul este parte din organizația Social Impact Lab Frankfurt, o inițiativă a fundației JP Morgan Chase, a fundației KfW și a Social Impact GmbH.

Atelierul de start-up-uri și-a deschis porțile în februarie 2014, este format din aproximativ 30 de oameni creativi și sunt conduși de consilierul Nils Hafa. Iar la proiect participă și turcul cu naționalitate germană, Murat Serbes, dar și fostul său coleg de studii originar din Bulgaria, Bogdan Obretenov. Ei vor ca împreună să dezvolte o plaformă pentru gastronomi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Wie-Migranten-die-Wirtschaft-ankurbeln-article15115556.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =