Cum vor salva cei de la Intel ochelarii inteligenți de la un eșec total?

Intel crede că a pus totul la punct. Compania care produce procesoarele din majoritatea computerelor noastre a dezvoltat o pereche de ochelari care vor putea face ceea ce Google Glass nu putea și ceva ce Magic Leap vrea cu disperare să poată face. A produs o pereche de “ochelari inteligenți” care arată ca și ceva ce am fi dispuși să purtăm în public.

Bine, poate nu chiar în public: ochelarii Vaunt de la Intel arată mai degrabă ca și ochelarii de protecție pe care oamenii îi poartă în jurul echipamentelor grele. Dar acești noi ochelari folosesc lasere îndreptate către ochi pentru a livra informațiile pentru care Google a avut nevoie de un braț mare și urât (iar Magic Eye are nevoie de un set de ochelari). Chiar dacă acest lucru ne entuziasmează, nu e sigur că acest aspect este suficient.

Da, cu toții cred că ne dorim un mic PC care să filtreze informația și să o transmită direct globilor noștri oculari. Vrem să mergem într-un restaurant și să știm de la început dacă mâncarea va fi bună, sau să dăm mâna cu cineva și să cunoaștem instantaneu numele său. Vrem să știm cine ne sună cu o singură privire aruncată într-o parte și să ne verificăm mesajele de pe Twitter cu o clipire din ochi. Dar cu toate acestea, ar fi o mare dezamăgire să vedem ingineri cum o dau din nou în bară, pentru că Google Glass a fost un eșec atât de mare încât a întors acest domeniu înapoi cu cel puțin un deceniu.

Abodarea Intel pare să fie una extrem de conservativă. În locul unui ecran multicolor care afișează realitatea augmentată, ochelarii Vaunt prezintă un ecran mic și roșu care transmite informațiile direct la ochi folosind ceea ce se numește “Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser”, tipul de laser care se regăsește în imprimante, maus și în proeictorul de pe iPhone X. Potrivit celor de la Intel, versiunea pe care o folosesc ei are o putere suficient de mică pentru a nu cauza pagube retinelor.

https://gizmodo.com/will-lasers-save-intels-google-glass-clones-from-suckin-1822727524

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4