Cumpărătorii americani de mașini dau în judecată Bosch pentru parteneriat conspirativ cu cei de la Volkswagen

5bcfb672092d08769c4c07d394905437

În cadrul scandalului de la VW privind emisiile se implică acum și cei de la Bosch. În statul federal american Michigan există un proces al unui client auto împotriva furnizorului. Acuzarea susține că Bosch ar fi știut despre manipulări.

Datorită scandalului de la VW privind emisiile chiar și furnizorul auto Bosch are de suportat acum un proces civil din partea unui client din SUA. Procedura înaintată luni în fața unei curți federale din statul american Michigan are ca acuzat concernul Bosch, care ar fi avut un parteneriat conspirativ cu cei de la Volkswagen.

Furnizorul și-a avertizat clienții Volkswagen în anul 2007 cu privire la o posibilă manipulare utilizând un software specializat, se spune în dosar. Bosch însă nu a descurajat acest lucru, iar componentele în cauză au fost vândute de 11 milioane de ori.

Reclamantul presupune astfel că Bosch ar fi știut despre manipulările emisiilor de gaze la cele fix 11 milioane de automobile cu motoare diesel. Cu toate acestea nu a făcut public acest lucru. Iar Bosch a contribuit cu piese de producție proprie la sistemele ce au fost afectate de manipulări. Un purtător de cuvânt al Bosch a refuzat să comenteze acțiunea din SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Autokaeufer-verklagt-auch-Bosch-article16491166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54