CURENT DIN DESERT

  • DEU Strom DesertecCurent în deșert

Initiativa de producere a energiei electrice în deșert, numită DII, pierde din nou un finanțator. Grupul de construcții Bilfinger nu își va reînoi contractul la sfârșitul acestuia în 2014. Recent și gigantul utilităților E.On a anunțat că se retrage.

 

Un alt pas înapoi pentru proiectul de producere a energiei electrice Desertec Industrial Initiative. Se mai retrage încă o întreprindere din consorțiul care urma să construiască dispozitive de mare putere pentru captarea energiei solare în deșert. Contractul se va derula până la sfâșitul anului 2014 și nu va fi prelungit, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Bilfinger.

 

Motivul este, printre altele, că DII a fost fondat în urmă cu mulți ani ca o inițiativă antreprenorială ce aborda proiecte concrete. Între timp a devenit o organizație de sine stătătoare. DII a fost inițial indisponibilă pentru comentarii. CEO-ul DII Paul van Son este, cu toate acestea, optimist. Acesta a declarat pentru presa germană că cea mai mare parte din cei 18 acționari rămași au spus că vor rămâne. Chiar cu câteva zile în urmă a fost devăluit faptul că, compania energetică germană E.On vrea să se retraga ca acționar al DII. HSH Nordbank s-a despărțit de acest proiect încă de la începutul anului.

 

Inițiativa are drept scop producerea de energie solară și eoliană în Africa de Nord și Orientul Mijlociu și exportul acesteia în mare parte către Europa. Sunt necesare investiții de sute de miliarde de dolari pentru acest proiect. Dar acum costurile de producție pentru energia regenerabilă au scăzut semnificativ în Europa, realizarea proiectului pe scară largă în deșert nu mai este interesant.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/desertec-bilfinger-stiegt-aus-a-964195.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3