CURENT GERMAN

  • 210294_1_486x304.3828125Energie electrică interconectată

Furnizorul de energie electrică 50Hertz intenționează să se extindă. Incheie deja acorduri cu Polonia și Republica Cehă. În Germania energia verde care nu este utilizată va fi vândută către străini.

Operatorul german de energie electrică, 50 Hertz, planifică, conform unui ziar, extinderea conexiunilor sale în Republica Cehă, Polonia, Danemarca și Suedia. Ne apropiem de încheierea unor acorduri corespunzătoare cu Polonia și Cehia, a declarat președintele furnizorului est-german de energie electrică, Boris Schucht.

 

De asemenea, se plănuiește construcția unui al doilea cablu submarin spre Suedia, iar un alt cablu submarin pentru Danemarca se va trimite către licitație în acest an. Schucht a declarat pentru presă că “Această rețea baltică de bază ar putea crește”.

 

Conexiunile la nord și la est sunt extrem de importante pentru securitatea aprovizionării și transportul cu succes al energiei electrice. Scopul este de face dezvoltarea de energie regenerabilă cât mai eficient posibilă. De ce nu să nu fie posibil ca energia verde neutilizată temporar în Germania pentru a fi vândută cât mai eficient posibil din punct de vedere economic către clienți străini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3