Cursul acțiunilor Ericsson scade cu 18%

und-nun-jan-frykhammar-ist

Un declin drastic în profitul companiei și perspectivele sumbre atrag consecințe bursiere nefavorabile pentru producătorul suedez de echipamente de telefonie, Ericsson. Directorul executiv face o remarcă extremă.

Producătorul suedez de echipamente de telefonie a câștigat în mod neașteptat semnificativ mai puțini bani în ultimele trei luni de zile, iar acționarii reacționează în mod corespunzător, prin panică: cursul acțiunilor companiei au scăzut cu până la 19% pe bursă. O hârtie de valoare costă 50 de coroane, deci la fel de mult ca și în toamna anului 2008, când criza financiară era în plină desfășurare iar banca Lehman Brothers intra în faliment.

Ericsson a anunțat un profit mai redus cu 90% în al treilea trimestru al acestui an comercial. Noile cifre vin la scurt timp după ce concernul a anunțat o reducere masivă a locurilor de muncă.

Directorul general al Ericsson, Jan Frykhammar, s-a arătat obligat să asigure că, compania nu se află în pragul închiderii. Nu este începutul sfârșitului pentru Ericsson, a mai declarat el pentru serviciul de știri financiare Bloomberg. Ericsson este o companie care este pe piață de mulți ani și a reușit să supraviețuiască, atingând între timp vârsta de 140 de ani.

http://www.faz.net/aktuell/finanzen/aktien/schwaches-geschaeft-ericsson-aktienkurs-minus-18-prozent-14478079.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =