Curtea aprobă interdicții pentru automobilele diesel la Stuttgart

Stuttgart este un oraș cunoscut în Germania ca fiind “capitala poluării aerului”. Pentru a obține interzicerea circulației pentru mașinile cu motoare diesel, Asociația Germană pentru Protecția Mediului a deschis un proces împotriva landului Baden-Württemberg. Curtea Administrativă a dat dreptate reclamantului.

Interdicții de circulație pentru automobile mai vechi cu motoare diesel sunt în continuare posibile la Stuttgart. Baden-Württemberg a pierdut în fața Tribunalului Administrativ în încercarea sa de a împiedica impunerea unor astfel de interdicții, oferind posibilitatea de a modifica motoare vechi. Judecătorii au condamnat landul la prelucrarea unui nou plan de epurare a aerului din Stuttgart, pentru îmbunătățirea urgentă a calității acestuia. Decizia este finală și obligatorie. Planul anterior a fost considerat ineficient.

Protejarea stării de sănătate a populației este mai importantă decât interesele șoferilor, argumentează Curtea Administrativă. Cu toate acestea, planul anterior conține deja interdicții de circulație, dar care nu sunt suficiente. Landul nu ar trebui să conteze pe industria auto pentru a proceda la purificarea aerului.

Interdicțiile de circulație sunt cele mai eficiente mijloace de a reduce nivelul foarte ridicat de poluare cu dioxid de azot, substanță toxică foarte prezentă în aerul de la Stuttgart. Este încă neclar dacă se vor implementa aceste interdicții pentru automobilele diesel și sub ce formă. Este de așteptat ca litigiul cu Curtea Administrativă Federală să continue. Judecătorii de la Stuttgart sunt siguri că interdicțiile se vor putea implementa în curând. Pentru că recent au existat îndoieli în acest sens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gericht-billigt-Diesel-Fahrverbote-in-Stuttgart-article19958098.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =