Cutremurul din Italia: 247 de morți, potrivit unui nou bilanț al Protecției Civile | MAE confirmă decesul a cinci cetățeni români si 18 disparuti

imageResize

MAE – ultimele informații privind seismul din Italia: Cinci români răniți; 18 – dați dispăruți

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit ultimelor informații, numărul cetățenilor români răniți în urma cutremurului care a afectat regiunea centrală a Italiei a crescut la 5.

* 19.45 VIDEO UPDATE MAE: Alți trei români morți în urma seismului din Italia; 11 — dispăruți

Potrivit MAE, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția ministerului este, până la acest moment, de 18 persoane.

Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți.

MAE precizează că echipele consulare mobile aflate pe teren acționează în mod coordonat, mențin legătura permanentă cu autoritățile italiene și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica și confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetățenie română declarate dispărute până la acest moment.

Totodată, ambasadorul României în Italia se află la fața locului, coordonând acțiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în același timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

Una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adăposturi care găzduiesc cetățeni români afectați de seism, pentru a verifica situația acestora. Cu această ocazie, au fost eliberate, pe loc și în regim de gratuitate, documente de călătorie celor care au solicitat repatrierea.

“În cadrul acțiunilor complexe de protecție și asistență consulară, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea, de urgență, a Fondului special aflat la dispoziția Celulei de criză pentru suportarea costurilor aferente repatrierii corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români care și-au pierdut viața în seismul produs în Italia, în măsura în care familiile și/sau aparținătorii direcți vor solicita acest lucru”, arată MAE.

* ORA 13:45 MAE: Alți trei români morți în urma seismului din Italia

* ORA 07:56 Cutremurul din Italia: 247 de morți, potrivit unui nou bilanț al Protecției Civile | MAE confirmă decesul unui al doilea român în urma seismului

Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puțin 247 de persoane, a declarat joi dimineața, Protecția Civilă italiană, citată de agenția France Presse (AFP).

Noua evaluare a bilanțului victimelor a fost comunicată mass-media cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecințele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio și 57 de decese în regiunea Marche.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Potrivit Institutului Național de Vulcanologie și Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimțit și la Roma.

* ORA 07:48 MAE confirmă decesul unui al doilea român în urma seismului din Italia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 6 =