Cutremurul francului elvețian cauzează pierderi de milioane

2015-01-15T171631Z-1828816774-GM1EB1G03GR01-RTRMADP-3-SWISS-SNB-CAP

Cutremurul francului elvețian cauzează pierderi de milioane

Aprecierea masivă a francului elvețian în raport cu euro prinde experții din toată lumea pe picior greșit. La unele bănci, pierderea se ridică chiar la peste 100 de milioane de euro. Iar o firmă de brokeraj trebuie acum sprijinită.

Aprecierea francului elvețian a cauzat mari pierderi pentru unele bănci. Deutsche Bank a calculat pierderi de aproximativ 150 de milioane de dolari, după cum spune o persoană familiarizată cu procesul. Frankfurter Bank este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața valutară.

La instituția financiară britanică Barclays un informator a spus că sunt așteptate pierderi de zeci de milioane. Ar trebui să se situeze sub 100 de milioane de dolari și să nu afecteze serios rezultatele financiare ale băncii.

Unele instituții financiare au pierdut o grămadă de bani, spune șeful diviziei valutare de la una dintre bănci. Pierderile rezultate din prăbușirea unor traderi Forex. Pierderile acelor clienți au secat rezervele financiare ale brokerilor.

Grupul bancar american Citigroup a pierdut probabil peste 150 de milioane de dolari din fluctuațiile francului elvețian, a declarat un insider. Biroul de tranzacționare al Citigroup din New York a fost afectat în mod deosebit de decizia surprinzătoare a Băncii Naționale a Elveției de a renunța la controlul cursului francului elvețian.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Franken-Beben-verursacht-Millionen-Schaeden-article14340501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =