Cyprus Airways iese din activitate

9178459

Cyprus Airways iese din activitate

Acum Cyprus Airways este poveste: pentru că, Comisia UE a declarat ca fiind ilegale returnările de fonduri de peste 100 de milioane de euro ca ajutor de stat, acum linia aeriană taie activitatea. Aproximativ 500 de angajați sunt afectați, iar călătorii trebuie acum să migreze către alte linii.

Mica linie aeriană cipriotă Cyprus Airways se închide după fix 68 de ani. Asta a fost anunțat de către ministerul de finanțe cipriot. Călătorii obișnuiți ai Cyprus Airways trebuie serviți acum de alte linii aeriene, se mai spune în explicațiile ministerului. De închiderea liniei aeriene ce deține șase aparate de zbor sunt afectați aproximativ 500 de angajați.

Anterior, UE a remarcat faptul că guvernul de la Nicosia a subvenționat ilegal compania aeriană și a solicitate rambursarea a 103 milioane de euro ca și ajutor de stat. Deoarece deficitul Cyprus Airways nu poate face față fără acest ajutor, compania trebuie închisă, se raportează la postul de radio de stat RIK citând ministerul de finanțe.

Conform Comisiei Europene, suportul financiar pentru restructurarea companiei aeriene dat de către statul cipriot creează avantaje neloiale față de concurenții săi. Potrivit celor de la Bruxelles nu există nici o perspectivă realistă că Cyprus Airways ar putea fi profitabilă în viitor fără a beneficia în continuare de sprijinul statului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cyprus-Airways-stellt-Betrieb-ein-article14295621.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 15