Da, este posibil sa exagerezi cu mancatul sanatos. 4 semnale de avertizare

Cu toții vrem să mancam sănătos. De la atentia pentru alimente nutritive, până la tipuri de zahar dăunătoare, știm mai mult sau mai puțin ce alegeri ne mențin pe drumul cel bun. Dar este posibil să exageram.

Dieteticianul Susie Burrell vorbeste despre inlaturarea tuturor zaharurilor posibile sau interzicerea tuturor carbohidratilor, de exemplu, conform mydomaine.com.

Dacă alegi o gama limitată de alimente – chiar dacă sunt toate neprocesate și cu substanțe nutritive – alegerea poate fi nesănătoasa în sine. Rezultatele sunt în mod neintenționat scăderea în greutate și faptul ca ai o dispoziție proastă. Chiar și atunci când alimentele în cauză sunt bune pentru organism, daca ai o relație obsesivă cu alimentele, alegerile pot fi dăunătoare.

Iată patru semne de avertizare:

Te simți obosit în mod constant. Limitarea alimentelor pe care le consumi poate însemna că lipsesc vitaminele și mineralele esențiale. Când suntem prea agresivi în privința tăierii răului, poate fi posibil să tăiem în mod accidental binele împreună cu el.

Te confrunti cu leziuni recurente. Atunci când corpul nu primeste energia de care are nevoie pentru a funcționa corect și când suntem obosiți, suntem mai predispuși la accidente și la răni. Corpurile noastre sunt, de asemenea, mai puțin pregătite să isi revina dintr-o trauma așa cum ar fi dacă am avea o dietă sănătoasă

Tenul este tern. Pielea poate dezvălui starea de sănătateaa unei persoane. Dacă ai observat că pielea este mai lipsită de viață, dieta ta probabil nu acoperă necesitățile organismului. Includerea mai multor alimente in dieta te poate ajuta să ai o stare de spirit mai buna si o piele cu aspect sanatos.

Menstruatie neregulata. Deși este normal ca menstruatia să-și schimbe ocazional programul, dacă a trecut o perioadă lungă de timp fără menstruație, cauza ar putea fi dieta. Daca nu mănânci destule, acest lucru influenteaza hormonii. Incearca sa gasesti echilibrul, asigurându-te că ai un plan de alimentație durabilă care iti oferă diferite tipuri de alimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4