Dacă Guvernul abrogă OUG de modificare a Codurilor Penale, un producător de materiale de construcții se angajează să ofere materialele necesare pentru renovarea penitenciarelor

IMG_1156

Ca urmare a protestelor masive din ultimele două săptămâni, generate de răspunsul Guvernului la raportul CEDO privind situația penitenciarelor din România, compania Patru Mâini se alătură eforturilor de a convinge Guvernul să abroge Ordonanței de Urgență de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală.

Inițiativa producătorului de materiale de construcții este simplă – dacă Guvernul va abroga OUG înainte de termenul limită de pe 11 februarie, compania Patru Mâini este dispusă să ofere materialele necesare din propriul portofoliu (adezivi, chituri, gleturi, tinci, mortare, șape, tencuieli și grunduri) pentru renovarea penitenciarelor existente la ora actuală în România, 44 la număr (în funcție de necesarul fiecărui spațiu), sau pentru construcția de noi penitenciare.

Cu fiecare zi care se scurge până la termenul limită până la intrarea în vigoare a Ordonanței, compania va renova un număr proporțional mai mic din totalul penitenciarelor, astfel – în ziua 3 a perioadei de grație, numărul total de penitenciare care pot beneficia de oferta companiei este de 44, în ziua 4, de 33 ș.a.m.d până la 6 penitenciare dacă OUG este anulată pe maximum 10 februarie.

Această inițiativă stă sub îndemnul “Dați abrogare, facem renovare!” și are drept rol îmbunătățirea condițiilor de detenție, un punct important în lista de nereguli semnalate de CEDO și consolidarea tuturor formelor de ajutor într-o societate democtratică. Patru Mâini desfășoară deja de 4 ani o campanie susținută de renovare a spațiilor destinate copiilor din întreaga țară (grădinițe, școli, spitale etc), în cadrul căreia oricine cumpără un produs al companiei contribuie automat la renovarea unui astfel de spațiu din propria comunitate. Având însă în vedere contextul actual, Patru Mâini a considerat necesar ca fondurile, eforturile și materialele să fie direcționate penitenciarelor, pentru deblocarea situației din acest moment.

În cazul în care Guvernul României nu va anula OUG din data de 31 ianuarie, Patru Mâini va continua cu acțiunile de renovare a spațiilor destinate copiilor și va încuraja în continuare oamenii muncitori și cinstiți care susțin o evoluție sănătoasă a României.

Cei care consideră că vor să se alăture acţiunii „Dați abrogare, facem renovare!”, pot să distribuie mesajul în media socială, pot deveni voluntari sau, în cazul companiilor, se pot alătura demersului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14