Dacă mama folosește mijloace de digitale de media în timpul perioadelor de alăptare, vor exista tulburări de atașament între mamă și copil

Pentru majoritatea oamenilor smartphone-urile sunt ceva indispensabil în viața de zi cu zi, chiar și când vine corba de copii. Dar acest lucru poate cauza probleme. Mulți părinți nu mai pot controla gradul de utilizare al internetului. De la ce vârstă ar trebui să primească copii smartphone-uri?

Utilizarea zilnică a unui smartphone crește la copii și adolescenți riscul de a dezvolta deficiențe de concentrare și hiperactivitate. Astfel că riscul de a suferi de tulburări de concentrare este de șase ori mai mare la tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani care folosesc smartphone-ul peste o jumătate de oră pe zi. Acest lucru reiese dintr-un studiu prezentat la Berlin, pentru care au fost chestionați peste 5500 de copii și părinți cu privire la acest subiect.

Hiperactivitatea fizică este de 3,5 ori mai des întâlnită printre copii cu vârste între 2 și 5 ani care folosesc un smartphone mai mult de o jumătate de oră pe zi. Peste 16% din cei cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani au declarat că au probleme în a-și controla propria activitate pe internet. Dar și pentru cei mai mici smartphone-ul poate deveni o problemă. Dacă mama folosește mijloace de digitale de media în timpul perioadelor de alăptare sau îngrijire a sugarilor, există dovezi măsurabile care atestă tulburări de atașament între mamă și copil. Copii nu se hrănesc corespunzător, nu dorm cum trebuie, spune Comisarul Federal German pentru Probleme de Droguri, Marlene Mortler, cu ocazia prezentării datelor.

Mortler cere părinților să fie mai atenți la volumul de media pe care copii lor îl consumă. Experții consideră că există în Germania aproximativ 600.000 de copii dependenți de internet și alți 2,5 milioane care au alte probleme cu utilizarea serviciilor de entertainment digital. Șase la sută dintre tinerii cu vârste între 12 și 17 ani și care trăiesc în Germania au cu siguranță nevoie de tratament, consideră aceasta.

http://www.n-tv.de/wissen/Smartphone-kann-Kinder-krank-machen-article19864592.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 22 =