Dacă Toyota și Mazda fac mașini electrice împreună, unde e Subaru?

La sfârșitul lunii septembrie, Toyota și Mazda au anunțat că vor forma un joint-venture cu producătorul de piese Denso, pentru a proiecta, testa și construi piese pentru o platformă comună de automobil electric.

Interviurile inițiale indică faptul că Mazda va crea primul său model complet electric destinat producției de volum, prin montarea unei caroserii unice pe un șasiu care este folosit și de Toyota. Aflând acestea, întrebarea este ce vor face cei de la Subaru?

Constructorul auto japonez, cunoscut anterior prin comportamentul său bizar, continuă să își dezvolte vânzările de pe teritoriul american de automobile de tip crossover cu tracțiune integrală, hatchback-uri și sedan. A beneficiat până acum de creșteri lunare și consecutive ale vânzărilor, pentru o perioadă de mai bine de cinci ani – de fapt, și-a dublat capacitatea fabricii sale din Indiana, pentru a putea face față cererii.

Dar în ciuda acestei reputații puternice printre utilizatorii cărora le plac călătoriile în natură, Subaru a făcut până acum foarte puține în domeniul sistemelor hibrid de propulsie și chiar nimic în domeniul celor complet electrice. A produs câteva sute de exemplare din minicar-ul său Stella EV, complet electric, vândut doar în Japonia, dar compania a retras proiectul în anul 2011.

Hatchback-ul Crosstek Hybrid dezvoltat în Japonia, vândut între anii 2014 și 2016, a fost un semi-hibrid care a oferit doar o economie redusă de combustibil, cu costul performanței. Mașina a fost retrasă fără nici un anunț în anul 2017.

Sub presiunea cotelor agresive implementate de statul California, privind vehicule cu zero emisii, o parte dintre ele urmând să intre în vigoare din anul 2018, Subaru va trebui să ofere cel puțin câteva modele care pot să opereze în mod zero-emisii, cel puțin temporar. În consecință, compania spune că va lansa anul viitor primul său vehicul hibrid de tip plug-in.

http://www.greencarreports.com/news/1113121_if-toyota-and-mazda-make-electric-cars-together-wheres-subaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 14 =