Dacia a produs modelul Duster cu numărul 1.000.000, la uzina de la Mioveni

dacia-duster-91
Modelul Dacia Duster cu numărul 1 milion, produs la fabrica din Mioveni (județul Argeș), și-a găsit, miercuri, posesor din România, a anunțat constructorul auto, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

‘Miercuri, 14 decembrie 2016, Dumitru Jianu, din București, a devenit posesorul automobilului Duster cu numărul 1.000.000, fabricat de uzina de la Mioveni. Este vorba despre un model Black Touch 4×4, de culoare Verde Altaď, echipat cu motorul pe benzină de 114 CP. Cheia mașinii i-a fost înmânată clientului de către Hakim Boutehra, director general Renault Commercial Roumanie’, se menționează în comunicatul citat.

Dacia Duster, model reînnoit la sfârșitul anului 2013, s-a impus, încă de la lansare, pe cele mai exigente piețe ale Europei Occidentale, precum Franța, Germania, Marea Britanie sau Elveția.

Modelul Duster este produs, în prezent, în Uzina de la Mioveni (județul Argeș), dar și în mai multe fabrici din afara României, respectiv în Rusia, India, Columbia și Brazilia.

Potrivit statisticii oficiale, în primele 11 luni din 2016, aproape 6.300 de vehicule Duster au fost livrate clienților români, ceea ce plasează SUV-ul Dacia pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute modele din România.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 23