Dacia Duster în haine noi la IAA, ce zic jurnaliștii germani

IAA a provocat euforie printre spectatori, în special prin studii de viitor, bolizi puternici și ambarcațiuni de lux. Dar și automobilele de buget au beneficiat de suficientă atenție, multă lume fiind încântată de noul Dacia Duster.

Noutăți? La IAA există o grămadă, între 14 și 24 septembrie. Dar majoritatea dintre acestea sunt viziuni orientate spre viitor, care vor fi lansate abia în câțiva ani. Sau au prețuri prohibitive pentru mulți cumpărători de mașini. O excepție plăcută este noul Dacia Duster. Ce-a de-a doua generație a SUV-ului românesc își face debutul pe râul Main, iar la prima vedere cel puțin, impresionează mulți clienți. Secretul este schimbarea de “look”.

Duster-ul se adaptează foarte bine din punct de vedere vizual la trendurile actuale de pe piața de SUV-uri. Acesta va veni cu lumini moderne, ornamente robuste (din plastic), protecție antiderapantă, toate acestea fac ca vehiculul off-road să aibe un aspect impresionant. La cerere, masca frontală, oglinzile și acoperișul pot fi vopsite în alte culori, ceea ce va face Duster-ul și mai atrăgător. În spate, designerii par să se fi inspirat de la Jeep: liminile din spate au un aspect de cruce, care aduc puțin aminte de modelul Renegade al americanilor. Spre deosebire de americani, Dacia funcționează însă mai coerent și mai impunător.

După cum ne-am obișnuit, Dacia oferă cele mai ieftine mașini din segmentele din care face parte. În cazul lui Duster acest lucru înseamnă că versiunea de bază se poate cumpăra pentru 12.000 de euro. Acest lucru nu poate fi obținut fără compromisuri, evident. Ușile funcționează într-un mod destul de stângaci, iar închiderea centralizată s-ar putea să nu fie ceea ce așteptați. Iar în interior? Acolo e în mare parte plastic, bineînțeles. Dar prelucrarea este de o calitate semnificativ mai ridicată decât la versiunea precedentă, acest lucru este clar. Ca și până acum SUV-ul măsoară 4,30 metri lungime, iar în portbagaj încap puțin peste 500 de litri. Din anul 2018 cei de la Dacia vor lansa un Grand Duster, care va fi mai lung cu 20 de centimetri și va putea transporta șapte pasageri.

http://www.n-tv.de/auto/Dacia-Duster-in-neuem-Kleid-auf-der-IAA-article20032743.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15