Daimeler își reduce prognozele

e259f585392e6e3ce275fe1e763411ca

Trimestrul trecut Daimler a câștigat mai mult ca niciodată. Dar rezultatul record nu poate ascunde faptul că există probleme, în special în America de Nord.

Daimler a înregistrat în trimestrul al treilea un rezultat record datorită creșterii puternice a cererii pentru automobile. Rezultatul ajustat în fața dobânzilor și taxelor (Ebit) pentru afacerile încheiate între iulie și septembrie se află cu zece procente peste nivelul anului precedent și însumează patru miliarde de euro, anunță concernul.

Există un spor puternic al profitului în divizia de automobile de la Mercedes-Benz, compensat de o scădere cu 37% în divizia de camioane. Vânzările au crescut cu patru procente la 38,6 miliarde de euro. Astfel că se dovedește din nou că strategia adoptată este una corectă. Planul va fi urmat în mod consecvent, explică CEO-ul Dieter Zetsche.

Constructorul auto și-a redus așteptările sale față de vânzări și profit datorită slăbiciunii de pe piața din America de Nord. În cazul veniturilor, Daimler se așteaptă la același nivel ca și în anul precedent, de circa 150 miliarde de euro, anunță concernul.

Întreaga vânzare de automobile și camioane a fost evaluată la puțin peste valoarea din anul precedent, Daimler se aștepta anterior la un surplus semnificativ. Prognoza de profit se păstrează în ciuda piețelor volatile, spune directorul financiar, Bodo Uebber. În cazul profitului operațional concernul prevede o valoare care este ușor peste cele 14 miliarde înregistrate în anul precedent.

Daimelr suferă în special de pe urma afacerilor slabe cu camioane. Afacerile înfloritoare cu automobile nu pot să compenseze asta. Concernul a vândut 1,6 milioane de automobile în primele nouă luni ale anului, un plus de doisprezece procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-schraubt-Erwartungen-zurueck-article18905441.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 58