Daimler bagă un miliard în fabrica de la Rastatt

32750888

Daimler bagă un miliard în fabrica de la Rastatt

Cu o investiție uriașă concernul Daimler vrea să se asigure că ține pasul cu creșterea cererii pentru modelele sale compacte. Iar angajații trebuie să contribuie la obiectivul de randament al companiei printr-o mai mare flexibilitate.

Constructorul auto Daimler investește până în anul 2020 în fabrica sa de la Rastatt un miliard de euro cu prespective asupra noii generații de vehicule compacte. Banii vor fi investiți în modernizarea facilităților și clădirilor, explică managerul fabricii, Stefan Abraham. Profitabilitatea următoarei generații de vehicule compacte este astfel asigurată, explică acesta în continuare.

În Rastatt produce Mercedes trei din cele cinci vehicule compacte ale sale. Clasa A și B precum și SUV-ul GLA. Cu un plus al vânzărilor de 25% până la un total de 463.000 de vehicule anul trecut acesta a fost pentru șvabi segmentul cu cea mai puternică creștere. După ce Clasa A a primit ultimul său design în anul 2012, primul model al noii generații este așteptat pentru anul 2017.

În 2014 au ieșit de pe banda din Rastatt 293.000 de automobile. Acest număr a crescut semnificativ. După un acord cu consiliul de lucrări, costurile de producție se vor amortiza în același timp cu câteva sute de milioane de euro până în anul 2024. Acestea includ programe flexibile de lucru, mai mult outsourcing în domeniul asamblării sau logisticii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-steckt-eine-Milliarde-in-Rastatt-Werk-article15409071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 52 =