Daimler construiește o nouă fabrică de acumulatori în Sachsen

În ciuda cifrelor slabe ale vănzărilor, cei mai importanți producători auto mizează în continuare pe automobile electrice. La fel se întâmplă și în cazul Daimler. Concernul începe construcția unei noi fabrici de baterii în Sachsen. Ea este parte dintr-o strategie prin care Tesla vrea să câștige cotă de piață.

Într-o concurență tot mai acerbă privind producția de automobile electrice, Daimler vrea să fie lider de piață. Astfel că, compania se orientează nu doar către modele noi de automobile, ci și către sisteme de baterii dezvoltate de inginerii companiei. Pentru a-și extinde capacitățile de producție, Daimler construiește în Kamenz (Sachsen) o a doua fabrică de baterii. Pentru a da startul construcției sunt așteptați luni atât premierul din Sachsen, Stanislav Tillich, cât  și cancelarul federal Angela Merkel.

Obiectivul guvernului federal german, de a aduce pe șoselele din Germania un milion de mașini electrice pînă în anul 2020, a fost abandonat recent de către Merkel. Ea speră însă la un progres continuu în domeniul mobilității electrice în anii ce urmează, a spus cu ocazia unui congres al muncitorilor ce a avut loc la Berlin.

Daimler speră să transforme complet concernul, în mijlocul strategiilor sale stau vehiculele lipsite de emisii, explică directorul concernului, Dieter Zetsche, în luna martie cu ocazia adunării generale de la Berlin. Din această strategie face parte și fabricarea de acumulatori pentru automobile electrice. Sistemele eficiente de încărcare rapidă vor reprezenta pe viitor un punct crucial pentru atragerea de clienți în defavoarea concurenței. Concurenții se axează și ei tot mai mult pe mobilitate electrică, chiar dacă mediul politic impune cerințe tot mai severe de emisii pentru automobilele clasice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-baut-neue-Akku-Fabrik-in-Sachsen-article19850383.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62