Daimler este noul șef al dividendelor

 

Leuchtender-Stern-Mercedes-articleTitle-54c9f04a-664256

Fiecare al doilea concern ce face parte din indicele bursier german DAX plătește acționarilor săi dividende record în acest an. Unii deținători de acțiuni vor rămâne însă cu buzunarele goale și au ghinion de două ori.

Mulți acționari ai concernelor DAX pot să se bucure anul acesta de dividende record. 15 nume mari ale piețelor bursiere germane plătesc acționarilor lor mai mulți bani ca niciodată, după rezultate bune în anul 2015, spune un studiu al companiei de consultanță EY. În total cele 29 de companii DAX care și-au prezentat datele până acum vor plăti către acționari 29,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 6 procente față de anul precedent, iar 24 de concerne și-au majorat dividendele.

Încă nu au fost prezentate datele celor de la Volkswagen. Acționarii constructorului auto trebuie să se teamă de amenzile mari cu care compania este amenințată ca urmare a scandalului emisiilor. În acest caz volumul total al dividendelor oferite de companiile DAX ar fi cu 2,1 procente mai redus ca și în anul precedent, explică cei de la EY.

Cel mai mare plătitor de dividende este, potrivit celor de la EY, concernul german producător de automobile de la Stuttgart, Daimler, care își mărește volumul distribuției cu o treime până la 3,5 miliarde de euro și astfel detronează concernul de asigurări Allianz, care ocupă locul doi cu un total de 3,3 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-ist-neuer-Dividenden-Primus-article17336111.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =