Daimler face afaceri bune

 

Concernul auto Daimler câștigă în continuare bani frumoși. Șvabii pot să își sporească vânzările, doar când e vorba despre efecte speciale profitul mai are de suferit. Cifrele bune nu se vor face însă remarcate pe piețele bursiere.

Daimler a înregistrat rezultate bune în al doilea trimestru. După tragerea liniei concernul auto a câștigat 2,429 miliarde de euro, după 2,269 miliarde de euro în anul precedent. Compania a publicat anterior primele cifre preliminare și a confirmat prognoza.

Cu cele 761.300 de vehicule vândute de întregul concern, Daimler a înregistrat în al doilea trimestru al acestui an o cifră totală a vânzărilor de 38,6 miliarde de euro, deci o creștere cu trei procente. Înainte de dobânzi, taxe și efecte speciale concernul rămâne cu 3,97 de miliarde. Profitul operațional a fost însă influențat de diverse efecte speciale. Înainte de dobânzi și taxe au mai rămas 3,258 miliarde de euro, deci cu 12% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul financiar al concernului, Bodo Uebber, a declarat că afacerile cresc și sunt în continuare profitabile, iar prognozele pentru acest an vor fi atinse.

Daimler este pe drumul către atingerea obiectivelor sale, spune un broker. Cifrele sunt mai mult sau mai puțin în conformitate cu așteptările. Lipsește însă un declanșator major pentru creșterea cursului acțiunilor, este de părere un alt broker. Nu există un motiv care să arate o viitoare performanță ieșită din comun a companiei. Iar cu o astfel de evoluție moderată, este greu să determini creșteri substanțiale în investiții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-macht-gute-Geschaefte-article18240951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 50