Daimler face cele mai mari profituri

749c41c19bfd31266c7c251a7dbc5e76

Într-un clasament ce cuprinde mai multe domenii, ale celor mai mari companii bursiere din Europa, constructorul auto Daimler conduce. În top zece au ajuns și alte două concerne germane.

Concernul auto Daimler a condus anul trecut topul celor mai profitabile zece companii europene. După cum reiese dintr-o analiză a companiei de consultanță Ernst & Young, producătorul auto a înregistrat în anul 2015 un rezultat de 13,2 miliarde de euro, cel mai mare profit din Europa înainte de dobânzi și taxe (Ebit).

Pe locul doi și trei s-au clasat concernul producător de bere AB Inbev și concernul farmaceutic Roche cu 12,7 miliarde de euro. Dintre concernele germane au reușit și BMW să intre în top pe locul șase și Siemes pe locul zece.

După cum au raportat cei de la Ernst & Young, vânzările concernelor europene de top au regresat cu patru procente. Profitul total a scăzut de asemenea cu 14%. Potrivit cercetărilor, Volkswagen a înregistrat anul trecut o pierdere operațională de 4,1 miliarde de euro, deci a doua cea mai mare ridicată pierdere din Europa, iar un deficit și mai mare a existat în cazul companiei petroliere BP.

După tragerea liniei, criza emisiilor VW a adus cu sine o pierdere record de 1,6 miliarde. În clasamentul celor mai puternice companii din Europa din punct de vedere al vânzărilor, constructorul auto de la Wolfsburg s-a clasat în 2015 pe locul al doilea. După evaluările Ernst & Young, nici un concern din domeniile “new economy” (care fac parte din domenii precum tehnologia comunicării) nu a prins locul zece.

În SUA situația este cu totul alta, acolo Apple conduce clasamentul, iar alte concerne IT fac parte din top. Experții au analizat bilanțurile a 300 de companii, cele mai puternice companii listate la bursă din Europa și SUA, fără a include bănci și companii de asigurări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-macht-die-dicksten-Gewinne-article17805356.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 67