Daimler îmbunătățește trei milioane de automobile

Producătorul auto Daimler își extinde acțiunea de renovare a automobilelor personale cu motoare diesel. La nivel european sute de mii de automobile vor fi rechemate în service. Pentru concernul german această acțiune se traduce în costuri de sute de milioane de euro.

Daimler a anunțat, sub presiunea discuțiilor tot mai aprinse despre interzicerea motoarelor diesel dar și despre posibile manipulări ale valorilor emisiilor în interiorul concernului, că va iniția o campanie masivă de rechemări. În total este vorba despre trei milioane de automobile personale din Europa marca Mercedes cu motoare diesel, care după o intervenție tehnică vor emite cantități mai mici de oxid de azot, anunță constructorul auto. Acțiunea inițiată de Daimler va costa fix 220 de milioane de euro. Clienții nu vor plăti însă nimic pentru această intervenție.

Daimler vrea astfel să repare din încrederea pierdută din partea cumpărătorilor față de motoare diesel. Dezbaterea publică privind motoarele diesel provoacă incertitudine, explică directorul executiv Dieter Zetsche. Ei s-au decis în consecință pentru măsuri suplimentare, pentru a conferi siguranță motoarelor diesel și pentru a întări încrederea în acest tip de motorizare.

Constructorul auto de la Stuttgart a început deja de anul trecut să renoveze 250.000 de automobile și monovolume, în cadrul unei campanii convenite cu Ministrul Federal al Transporturilor, Alexander Dobrindt. Biroul Federal pentru Vehicule Motorizate a efectuat măsurători ale valorilor de oxid de azot, iar rezultatul acestora nu are nimic de-a face cu specificatiile tehnice ale automobilului. Din punct de vedere al reprezentanților Daimler la automobilele lor nu au existat manipulări în sensul celor dezvăluite de VW la presiunea autorităților americane de mediu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-bessert-drei-Millionen-Autos-nach-article19943025.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 19