Daimler înregistrează vânzări record

84358097

Cifre puternice din Stuttgart: mulțumită multor noi modele concernul Daimler, membru DAX, a livrat în luna septembrie mai multe automobile decât a făcut-o în oricare altă lună din istoria sa. Analiștii cred că știu care este secretul succesului.

Constructorul auto de la Stuttgart, Daimler, a atins o nouă lună record. În luna septembrie au fost vândute într-o lună mai multe automobile ca niciodată și anume 211.286 de unități, anunță cei de la Daimler. În comparație cu aceeași lună a anului precedent creșterea este de 12,1%.

Creșterea se datorează, spun experții din industrie, noilor modele din clasa E și noilor SUV-uri ale companiei. Chiar și în perioada de nouă luni parcursă de la începutul anului până la sfârșitul lunii septembrie Daimler a înregistrat noi mărci de succes, spun datele companiei. Chiar și al treilea trimestru luat separat a înregistrat o nouă valoare record, explică directorul de vânzări al companiei, Ola Källenius.

Foarte bine au mers în continuare vânzările cu vehicule de teren: la nivel mondial Daimler a livrat luna trecută 68.197 de automobile, deci o creștere de 26,8%. Chiar și în cazul pieței de automobile mici, brandul Smart a înregistrat creștere: în luna septembrie s-au vândut cu 36,5% mai multe automobile ca și în anul precedent, deci un total de 13.987 unități.

Analiștii indică paleta de modele foarte diversă: între timp șvabii au în ofertă șapte SUV-uri, din care au livrat anul acesta 520.000 de unități către clienți. Până la sfârșitul lunii septembrie marca germană a înregistrat anul acesta o creștere totaolă de fix doisprezece procente, pentru un total de 1,54 milioane de unități.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-verbucht-Absatzrekord-article18809641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1