Daimler investește în a doua fabrică de baterii

51977ba8236c5c6c78ac3d3d12048b82

Daimler alocă o sumă de jumătate de miliard de euro pentru ridicarea unei noi fabrici de baterii. Aceasta va fi construită în localitatea Kamenz din Sachsen. Acolo vor fi produse pe viitor bateriile pentru vehiculele electrice și cele hibride.

Daimler construiește în Germania o a doua fabrică de baterii și investește pentru asta fix 500 de milioane de euro. La locația din Kamenz suprafața de producție va fi triplată, anunță concernul la Salonul Auto de la Geneva. În noua fabrică vor fi produse baterii pentru vehiculele electrice și hibride de sub brandul Mercedes-Benz și Smart. O baterie puternică este componenta cheie pentru transportul fără emisii, spune șeful concernului, Dieter Zetsche.

De asemenea, managerul a exclus posibilitatea întoarcerii la producerea proprilor celule de baterii. Acest lucru este scos din discuție pentru actuala generație de baterii, spune acesta la Târgul Auto de la Geneva. Piața este caracterizată prin supracapacitate. În următoarele generații de baterii s-ar putea să existe schimbări în acest sens.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-investiert-in-zweite-Batteriefabrik-article17113846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =