Daimler investește într-un nou model de pick-up

16c964-08-d328532-1

Daimler scoate mulți bani din buzunar pentru a pătrunde pe piața de pick-up-uri. Clasa X ar trebui să ajungă pe străzi în fix un an de zile. Experții în automobile sunt sceptici.

Constructorul auto Daimler cheltuie cu pătrunderea pe piața segmentului de pick-up-uri peste o jumătate de miliard de euro. Pentru introducerea pe piață a noii clase X, dezvoltată împreună cu Renault-Nissan, se va investi o sumă impresionantă de bani, anunță directorul diviziei de autoutilitare de la Daimler, Volker Mornhinweg. Daimler a prezentat conceptul acestui automobil la Stockholm. Prin acest pick-up de la Mercedes-Benz se încheie una dintre ultimele lacune din portofoliul Daimler, a mai explicat acesta.

Autoutilitara ar trebui să sosească la sfârșitul anului 2017 pe piața din Europa. Apoi la scurtă vreme modelul va fi lansat și în Australia, Africa de Sud și apoi în America de Sud în anul 2018.

Până în 2018 pe continentul sudamerican va exista din nou creștere economică, spune Mornhinweg, referindu-se în special la piețele slabe din Brazilia și Argentina. În mod ironic, Europa, exact unde Daimler vrea să lanseze prima dată noul model, nu reprezintă o piață pentru automobile de tip pick-up, spune Carlos da Silva de la compania de cercetări de piață IHS Automotive. Aici nevoile pe care le deservește un pick-up sunt satisfăcute de alte tipuri de vehicule.

Ponderea din totalul pieței de automobile se ridică aici la aproximativ un procent, în timp ce în Australia sau Argentina cota este de 12% din totalul pieței.

Analistul da Silva crede că startul acestui model în Europa reprezintă doar un test, pentru a determina dacă un producător mare precum Daimler poate afecta în vreun fel această piață. În Europa nu există o atitudine potrivită față de autovehicule de tip pick-up, este de părere expertul auto Peter Fuß de la compania de consultanță Ernst & Young. El consideră că pick-up-ul va rămâne un produs de nișă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-investiert-in-neues-Pickup-Modell-article18934411.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =