Daimler își dublează profitul


Săptămâna trecută Daimler a anunțat prima dată că a înregistrat un record în vânzări pentru primul trimestru. Profitul operațional depășește semnificativ așteptările analiștilor.

Daimler și-a dublat trimestrul trecut profitul operațional, în mod surprinzător. Rezultatul înainte de dobânzi și taxe (Ebit) a ajuns la 4,01 miliarde de euro, anunță compania de la Stuttgart. În aceeași perioadă a anului precedent el s-a situat la 2,15 miliarde. Pentru trimestrul trecut analiștii se așteptau în medie la circa 3,05 miliarde.

La această creștere spectaculoasă de profit a contribuit în special subsidiara Mercedes-Benz, care și-a sporit profitul operațional de la 1 miliard la 2,2 miliarde de euro. Randamentul înregistrat acolo a fost de 9,8% și astfel aproape de obiectivul fixat pe termen mediu, de zece procente. Dar și afacerile cu camioane și-au revenit, care au adus dureri de cap pentru Daimler în perioada recentă. Divizia de utilitare și-a sporit profitul cu o treime până la un total de 668 milioane de euro. Chiar și în alte divizii cei de la Daimler au înregistrat creșteri.

Având în vedere cifrele pozitive, investitorii s-au arătat bucuroși în primele reacții. Acțiunile Daimler au crescut în comerțul post-bursier cu trei procente pentru un total de 68,80 euro. În total creșterea profitului a măsurat 86%. Cu toate acestea, primul trimestrul din 2016 a fost un trimestru slab pentru companie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 76 =