Daimler promite mașini electrice ieftine

Mașinile electrice sunt încă scumpe. Acest lucru se va schimba în curând, spune directorul de dezvoltare de la Daimler, Ola Källenius. 10.000 de euro? Asta ar face ca automobilul electric să nu mai fie o utopie, spune managerul, care este văzut astăzi ca și succesor al lui Zetsche.

Directorul de dezvoltare de la Daimler, Ola Källenius, estimează că în următorii ani prețurile la mașini electrice vor scădea semnificativ. Costurile vor scădea. În următorii cinci până la șapte ani automobilele electrice vor fi tot mai avantajoase, spune Källenius pentru Bild am Sonntag.

În același timp autonomia va crește continuu. În afară de asta Daimler se așteaptă ca până în 2025 automobilele electrice să aducă până la 25% din totalul vânzărilor concernului.

Directorul de dezvoltare a anunțat că cel târziu în 2019 va fi prezentat un Mercedes propulsat în totalitate de baterii și cu o autonomie de 500 de kilometri. Până ce va putea fi cumpărat un astfel de automobil pentru doar 10.000 de euro va mai dura circa zece ani de zile, spune Källenius.

Chiar și după anul 2025 pentru Mercedes automobilele cu motoare cu ardere internă vor mai juca în continuare un rol important, spune directorul. Källenius este văzut ca fiind principalul candidat la postul de CEO al Daimler, ocupat în prezent de Dieter Zetsche.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-verspricht-guenstigere-E-Autos-article19816979.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − = 30