Daimler rămâne puternic în China

imago-st-0902-21110036-52181964

Daimler rămâne puternic în China

În prezent, chiar dacă motorul economic chinez stagnează, acest lucru nu afectează producătorul german de automobile, Daimler. Din contră, șvabii au înregisrat chiar o creștere în afacerile de pe luna august. Daimler înregistrează succes în toată regiunea Asia-Pacific.

Daimler este în continuare puternică chiar și în fața slăbiciunii pieței auto chineze. Compania membră DAX a vândut în luna august 32.763 de modele din marca Mercedes-Benz în Regatul Mijlociu, un plus de 53,1%.

Daimler a profitat de un fel de conjunctură specială, pentru că producătorul a sosit ceva mai târziu pe cea mai importantă piață auto a lumii. Modelele produse în China s-au bucurat de un succes special, raportează cei de la Suttgart.

Adunarea Producătorilor Auto Chinezi (CAAM) a redus recent prognoza sa de vânzări de pe cea mai mare piață auto din lume de la șapte procente anterior la doar trei. Până în luna iulie plusul a fost încă la 6,9%, datorită unui început de an foarte bun. Dar piața s-a redus pentru a doua lună consecutiv, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Daimler vrea ca în acest an să vândă în China semnificativ mai mult decât 300.000 de automobile. Până la sfârșitul lunii august numărul lor a fost de 230.000, o creștere de 28%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-bleibt-in-China-stark-article15864531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =