Daimler recheamă un milion de automobile

Constructorii auto germani nu reușesc să scape de titlurile negative. Daimler recheamă la nivel mondial peste un milion de automobile, pentru că există riscul de aprindere în caz de porniri repetate. Sunt afectate și sute de mii de automobile Audi.

Daimler recheamă la nivel mondial fix un milion de automobile datorită existenței riscului de incendiu în compartimentul motor. S-ar putea întâmpla ca motorul să se blocheze, ceea ce face ca electromotorul să se supraîncălzească la mai multe tentative de pornire, explică un purtător de cuvânt al Daimler.

În Germania sunt fix 150.000 de automobile Mercedes afectate, din clasele A, B, C și E, precum și din modelele CLA, GLA și GLC. În SUA Mercedes-Benz a rechemat 308.000 de automobile din anii 2015 -2017. Autoritatea americană de supraveghere a anunțat o cifră totală precaută de 354.000. La nivel mondial acest defect a condus în 50 de cazuri la topiri ale acoperitorilor din plastic, apariția de fum și foc. Nu s-a ajuns însă la răniri sau cazuri de deces.

Pericolul poate fi îndepărtat, spun cei de la Daimler, printr-o intervenție ce durează o oră și implică adăugarea unei siguranțe suplimentare. În iunie 2016 s-a atras atenția Mercedes cu privire la problemă, dar numai în februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că acest risc nu poate fi trecut cu vederea.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-ruft-eine-Million-Autos-zurueck-article19729335.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4